avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjat de fum gratare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjat de fum gratare

Buna ziua,

Ce pot face in conditiile in care la mai putin de 50 de metri de 2 blocuri cu foarte multi locatari (10 etaje), functioneaza un local in care se frig mici/carne.
Fumul a devenit foarte neplacut, nu pot nici sa tin geamul deschis sa aerisesc.
Toate astea intr-o zona centrala a orasului.

Pot sa ma adresez undeva sub semnul anonimatului? Nu vreau sa am de-a face cu cei care se ocupa de respectivul local deoarece sunt persoane interlope.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 10:04, 10 Aprilie 2016
Sub anonimat nu se poate sesiza nimic, doar pentru anumite infractiuni se poate sesiza din oficiu organul in urma unei sesizari anonime, insa in situatia dvs. nu este vorba de infractiune, ci fie de o incalcare a normelor de mediu, fie de o incalcare a normelor civile de buna-vecinatate. Trebuie sa va adresati asociatiei de locatari si sa depuneti sesizari in nume colectiv.
Adresati-va primariei, politiei, garzii de mediu, directiei de sanatate publica exact asa cum v-ati adresat noua pe acest forum. Daca va este teama, nu dati numele dumneavoastra adevarat si explicati in aceste sesizari ca vreti sa ramaneti anonim avand in vedere ca sesizati faptele unora de care va este frica. Sunt sigur ca cele sesizate de dumneavoastra vor fi verificate.
Incercati ca nu va costa nimic si nu aveti nimic de pierdut.
Conform disp
ORDONANTA nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor,
Art. 7
Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit prezentei ordonante.

Sunteti singurul deranjat ?
Daca mai multi proprietari denunta neajunsurile datorate de fum,miros,sesizati oficial prin asociatia de proprietari autoritatea de sanatate publica
ynocentta a scris:

....
Sunteti singurul deranjat ?
Daca mai multi proprietari denunta neajunsurile datorate de fum,miros,sesizati oficial prin asociatia de proprietari autoritatea de sanatate publica


Unde este mentiunea din legea ca o singura persoana fizica nu poate depune o sesizare ?
Poate depune dar din motivul sus mentionat nu doreste sa o depuna in nume personal la autoritatile statului .

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplăceri zilnice cu mirosul și fumul de gratar DALLY4 DALLY4 După mulți ani de truda , mi am făcut o casa în Ilfov. Vecinul de lângă mine a vândut terenul unui dezvoltator . Acesta a făcut mai multe case pe ... (vezi toată discuția)
Unde se poate face reclamatie? miros mancare locatari. KiralyOtto KiralyOtto Buna, As avea nevoie de un sfat. In blocul in care locuiesc am 4-5 vecini care pe timpul zilei permanent lasa usa deschisa de la apartament pentru a aerisii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de cateva zile am o problema legata de niste chiriasi. ... cetatean_ro cetatean_ro Buna ziua! De cateva zile am o problema legata de niste chiriasi. Mai exact, in apartamentul de deasupra s-au mutat vreo 3 cetateni din Africa. lucratori in ... (vezi toată discuția)