avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A.G. revoca hotarari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A.G. revoca hotarari

Art.27alin. b) din lg 230/2007 spune ca A.G. adopta, modifica sau revoca hotarari. In situtia in care o AG a asociatiei de proprietari hotaraste altfel in privinta aceleiasi chestuni decat hotararea luata intr-o AG anterioara si desi nu a fost supusa in prealabil la vot adoptarea revocarii acesteia, se considera cf. C civ., in acest caz ca hotararea noua(revoca) anuleaza automat pe cea veche ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:24, 20 August 2016
Daca nu s-a votat, cum sa actioneze noua hotarare? Pana la momentul votului este un proiect de hotarare, nu o hotarare.
Poate nu am fost suficient de clar Precizez, noua hotarare a fost votata in AG dar fara ca inainte sa se fi procedat tot prin vot la revocarea vechi hotarari luata in AG anterioara.
Faceti referire la Codul Civil. Ce spune acesta?
Codul Civil nu face nicio referire la astfel de situatii ... insa daca facem o analogie cu adoptarea actelor normative , atunci putem spune ca a intervenit abrogarea tacita a vechii hotarari.
Am intrebat , daca raportat la C civ. se poate trage concluzia ca nu este necesara procedura revocarii vechi hotarari pentru a putea trece la procedura de adoptare a noii hotarari in AG.

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari eliasav eliasav Topicul \"penalitatile se sterg integral\" http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_200464/Penalitatile-se-sterg-integral.html contine ... (vezi toată discuția)
Votul majoritatii e mai presus de lege dragana dragana la o sedinta de bloc, votul majoritatii locatarilor (jumatate + 1) este mai presus de lege? De exemplu, mai mult de jumatate am votat ca plata tuturor ... (vezi toată discuția)