Buna ziua,
am luat varicela de la fiul meu. Medicul de familie mi-a dat 10 zile concediu medical, spunand ca e maxim ce imi poate da. Saptamana viitoare trebuie sa ma duc la serviciu. Dar cum??? Problema e ca sunt inca destul de grav, nu mi-au trecut toate bubele, si sunt sute pe fata pe gat, pe maini. Cate zile ar putea de fapt sa-mi dea medicul de familie? si daca nu vrea sa-mi mai dea ce fac?
Nu am avut concediu medical niciodata, nici pentru copil, nici pentru mine, iar acum chiar am nevoie si nu il primesc.
Multumesc.
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
ART. 25
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, în una sau mai multe etape.
(2) În cazul menţinerii incapacitãţii temporare de muncã pentru aceeaşi afecţiune,concediul medical se poate prelungi de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, pânã la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnãvire.
...
2. Medicul de familie trebuie sa va indrume la ce medic si la ce unitate medicala sa mergeti pentru prelungirea concediului medical.