avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cadastru

Buna Ziua,
Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp.
Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul 75.
Ulterior,in 1951 a fost cumparat un teren alaturat,150 mp.,respectiv 1/2 din terenul de la numarul 77.
De atunci si pina acum au fost platite toate impozitele pe numarul 75.
Am facut cadastru,cartea funciara si intabularea pe tot lotul de 450 mp.,la numarul 75.
Notarul la care am vrut sa fact actul in vederea vanzarii proprietatii mai sus aratate imi spune ca trebuia sa se faca cadastrul separat pentru cele 2 loturi,si sa se alipeasca ulterior.
Imi spune ca trebuie sa ajung in instanta pentru anularea cartii funciare,sa reiau cadastrele celor 2 loturi...
La cadastru imi spune ca nu se poate face cadastru fara numar postal,pentru 77...respectiv 77 A si 77 B...
Acum la numarul 77 este o constructie noua...

CE POT FACE ?!

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:45, 13 Aprilie 2016
Stiti proverbul"pana la Dumnezeu ne mananca Sfitntii". Fiecare interpreteaza legile cum vrea.
Am intrebat un inspector daca se poate face cadastru,cartea funciara si intabularea dupa sentintele judecatoresti definitive (gardul vecinului si acuma este pe pamantul meu) -raspunsul a fost "DA' alte doua birouri "NU" Primaria a zis ca nu se baga.

In legatura cu nr. eu ce sa zic. Pina acu trei ani am avut nr.345, acu doi ani primaria a schimbat nr. 368 iar acuma am altul. In ID este inscris primul nr. din anul 1998 - 320.
La ce nr locuies eu?

Mai glumim si noi, dar astea sunt legile in Romania


Schibmati notarul si cautati un birou pentru cadastru unde sa va faca o schita cu tot pamantul pe care il aveti si puneti un sungur numar.



Se face o documentație cadastrală pentru alipire și acordare nr. cadastral. Această documentație o face un expert topo, pe baza actelor doveditoare și, bineînțeles , a măsurătorilor aferente, . Primăria nu are treabă. cu intabularea. D-voastră, veți solicita, prin cererea înaintată la Biroul local OCPI de care aparțineți, alipirea celor 2 loturi.
Interesant, spuneți că taxele locale au fost plătite pt. ambele terenuri pe rol fiscal al nr. cadastral 75. Este posibil așa ceva? Nu cred că rolul fiscal a fost pt. ambele terenuri- 450mp. +150mp. În caz că v-au taxat așa , trebuie să vă dea banii înapoi sau să -i treacă în contul terenului de 150mp., pt, care trebuia să aveți rol fiscal separat, fiind 2 acte de proprietate.

După alipire, puteți face vânzarea. Expertul topo știe exact ce acte vă trebuie. Notarul nu vă poate face acte de vânzare dacă cel de al 2-lea teren nu are cadastrul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - proprietati diferite? PAlexx PAlexx Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - banca zice ca necesita alipire? Altfel, etajele sunt tratate ca doua proprietati diferite. Pe ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constituita in favoarea bancii jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema. Daca am doua terenuri ipotecate in favoarea bancii de la care am credit, pe care s-a realizat o ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, In 2011 am achizitionat un teren de 700 mp. In favoarea acestui teren aveam drept de servitute asupra a 2 terenuri (unul rest de 100 mp din ... (vezi toată discuția)