avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Candidati la alegeri locale
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Candidati la alegeri locale

un prieten de al meu vrea sa candideze la alegerile locale ca consilier local. inca nu a deplinit 23 de ani. poate sa candideze sau nu? eu asa am citit ca trebuie sa indeplineasca 23 de ani, sau sint exceptii? mersi pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:15, 16 Aprilie 2016
Legea nu prevede exceptii.
Legea 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 349 din 20 mai 2015
Art. 4
(1) Au dreptul de a fi alesi consilieri si primari cetatenii cu drept de vot care au implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani, daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata.
(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese.
(3) La sectoarele municipiului Bucuresti pot candida si pot fi alese persoanele care au domiciliul in municipiul Bucuresti, indiferent de sector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce oare nu se poate? baza baza in alegerie locale, doi frati,(frate si sora); cu nume diferte( prin casatorie) din partide diferite, pot candida la funtia de consilier local? (vezi toată discuția)
Românii din ţară şi străinătate la alegerile locale şi parlamentare? Toiag Toiag Pentru primar şi consilieri candidaţii trebuie să aibă domiciliul în localitatea în care candidează şi trăiesc în România? Dacă sunt la lucru ... (vezi toată discuția)
Viceprimar fara bacalaureat TudorEmilia TudorEmilia Buna seara, poate ocupa un consilier local functia de viceprimar daca are doar scoala profesionala? sau necesita si bacalaureatul, studii superioara ... (vezi toată discuția)