avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale - muscatura caine maidanez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale - muscatura caine maidanez

Buna ziua.

Numele meu este VN si domiciliez in mun. Galati.

In data de 12.04.2016, orele14, in timp ce ma deplasam catre un shopping city, de la periferia orasului, pe calea de acces pietonal,la un moment dat am fost atacat din spate, fara niciun semn prealabil-zgomot, latrat, etc- de un caine fara stapan/maidanez/comunitar, aflat in paza juridica a Primariei in solidar cu Serv. public Ecosal,care mi-a produs o plaga muscata f. adanca, de dimensiuni considerabile, ce a necesitat suturare de urgenta, in cadrul SJU unde am fost transportat de echipajul SMURD care s-a deplasat la fata locului deoarece hemoragia nu se oprea, plaga deschisa fiind f. mare asa cum am mentionat. Pe langa plaga am suferit si muscatura locala.Mi-au fost sfasiati complet blugii care au fost si salvarea mea, din care a si rupt o bucata pe care a aruncat-o.

Pe langa atacul de panica suferit, boala care va ramane mult timp la vederea oricarui caine, fapt certificat de echipajul SMURD dupa cca. 30 min.de la eveniment- cand au ajuns la fata locului-prin HTA 15/9, fata de 12/8 in mod curent, puls 110 batai/min-curent75-80 batai/min., SO2 98%, parametri care certifica indubitabil spaima prin care am trecut,a suferintei la saturarea plagii, a durerilor ulterioare(articulare si musculare) si disconfortului abdominal cauzate atat de plaga, zgaraieturi,cat si de medicamentele administrate, a cicatricei considerabile cu care voi ramane tot restul vietii, am rugamintea sa imi comunicati ce alte daune morale pot fi pretinse de la parti si care ar fi cuantumul total. Personal am vazut ca practica instantelor cuantifica astfel de daune morale la cca.10.000 lei pe care le considera de bun simt.

De asemenea va rog sa imi comunicati daca timpul pierdut cu efectuarea celor 5 deplasari de cca.2ore/depls pt.injectii antirabice conf. procedurilor in vigoare, precum si cu deplasarile periodice pt. control si schim pansament, avand in vedere ca eu sunt si writercontents-freelancer si ca am pierdut cca.150eur.(venit/profit nerealizat) poate fi inclus ca si prejudiciu material.

Deoarece , la sfarsitul perioadei de tratament care ar puta fi 30.04.2016, intentionez sa formulez cerere de chemare in judecata a celor vinovati, in raspundere civila delictuala pentru fapta animalelor nesupravegheate, va adresez rugamintea de a-mi raspunde in timp util, pt. care va multumesc anticipat tuturor.

In certificatul medico-legal initial se prezuma 12-14 zile necesare pt. vindecare, pronosticul fiind rezervat.

O saptamana placuta si sarbatori Pascale cu sanatate!
Cel mai recent răspuns: nicolauviorel , utilizator 09:59, 18 Aprilie 2016
Daune morale cereti cat credeti ca vi se cuvine.
Daunele materiale pot fi reprezentate de castigul nerealizat din munca, trebuie sa dovediti cu documente ca atat faceati pe ora si ca atat au durat deplasarile.
Buna dimineata.
Va multumesc, stiam ca poti cere oricat dar trebuie timbrat la valoare,pe de o parte, iar pe de alta parte instantele au deja jurisprudenta in materie. Eu, din cate am citit daune morale se admit de numai 10.000 ron.

M-ar interesa componenta daunelor morale, natura lor, in astfel de spete cu care nu m-am intalnit pana acum.

Va multumesc pt. timpul acordat!=D>

O saptamana placuta!
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
nicolauviorel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscat de cainele vecinului in curtea mea Sorin777 Sorin777 Buna Ziua !!! As avea nevoie de ajutorul d-voastra , sugestii , opinii ...etc. in legatura cu un caz de muscatura f urata de caine. Este vorba despre tatal ... (vezi toată discuția)
Accident rutier în timpul serviciului, cu urmări multiple pentru mine: nimeni nu s-a interesat de soarta mea, cum trebuie să procedez ca vinovații să plătească? cocoranum cocoranum Buna ziua,sunt victima unui accident de circulatie ,eu fiind pasager spate stg.in masina de serviu,accidentul avand loc in drum spre servicu.Masina a fost ... (vezi toată discuția)
Abuz si agresiune politie rutiera vasilemb vasilemb Buna seara sau dimineata, Va scriu la ora 2:00, intrucat astazi la ora 23:00 mi s-a intamplat [b]ceva incredibil[/b] si din pacate, la aceasta ora am ajuns ... (vezi toată discuția)