avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua!Am o intrebare referitoare la recalcularea punctului de pensie pentru activitatea desfasurata dupa pensionare.In emisiunile televizate, reprezentantul CJP spune ca este vorba "doar de cativa lei". Care este modul de calcul, in situatia in care exista contract de munca pe perioada nedeterminata, pe timp partial de munca ,iar venitul brut este de 561 lei?
Fiecare an de munca si veniturile obtinute, se aduna la stagiul deja maxim de cotizare, si punctajul stabilit initial sau este un alt fel de calcul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:19, 23 Aprilie 2016
Ce stagiu complet de cotizare aveti ?
Buna seara! 42 ani de cotizare.
Acesta este stagiul total.
Eu v-am cerut stagiul complet.
Buna ziua!Stagiul complet de cotizare prevazut de lege = 35 ani
Un venit asigurat de 561 de lei pe luna pe cele 12 luni ale anului 2016 va aduc in plus la pensie 5-6 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare bună ziua! am 24 ani si 3 luni de vechime si ... Anna393 Anna393 Stagiu cotizare Bună ziua! Am 24 ani si 3 luni de vechime si trebuie sa ma pensionez. La calculul pensiei , merita sa îmi cumpăr încă 1 an de vechime ... (vezi toată discuția)
Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare decat stagiul complet de cotizare? kerekesmargo kerekesmargo la calculul pensiei pt limita de varsta se tine cont daca stagiul de cotizare este mai mare dcat 35 ani -care este avantajul la 42 de ani de stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca cristi86 cristi86 Daca tatal meu a iesit la pensie un noiembrie 2010 avand 29 de ani lucrati in grupa I de munca,cum pot stii daca a beneficiat de punctaj suplimentar,precizez ... (vezi toată discuția)