avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Declaratie de conformitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Declaratie de conformitate

Buna ziua

As vrea sa cer ajutor in legatura cu declaratiile de conformitate.
Produsele fabricate din lemn, de exemplu: scara, mobilier, garaj etc. (cu exceptia caselor) trebuie sa aibe declaratie de conformitate, in care este mentionat, ca produsul respectiv este in conformitate cu legea nr....
Care este acest lege, sau cu ce trebuie sa fie in conformitate?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: MARIKO9 , utilizator 10:28, 28 Iunie 2016
1. Declaratia conformitatii (declaratie de conformitate) reprezinta declaratia unui anumit furnizor care exprima pe propria raspundere ca un anume produs, serviciu sau proces se afla in concordanta cu un standard sau cu un alt document normativ specificat.
[ link extern ]

2. Certificarea conformitatii sau certificarea de conformitate reprezinta procesul realizat de o terta parte in scopul de a confirma existenta sigurantei ca un produs este conform cu un document normativ, cu Directivele Uniunii Europene sau cu un anumit standard ISO sau european. In Romania, certificatul de conformitate este reglementat de Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor.

Certificarea si emiterea certificatului propriu-zis se realizeaza in general de catre un organism de certificare independent.
[ link extern ]

3. Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor.
[ link extern ]
Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor. este abrogata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat / declaratie de conformitate dmugur dmugur Buna ziua! Am urmatoarea dilema. Doresc sa particip la diverse evenimente cu inghetata thailandeza (este o inghetata care se prepara pe loc, in fata clientului ... (vezi toată discuția)
Legea conformitãþii produselor abrogata, dar hg cu temei legal in ea nu?! AG AG m-am lovit astazi de o neclaritate (imposibilitate ??) juridica: HG 1022/2002 cu temei legal in L 608/2001 L608 = evaluarea conformităţii ... (vezi toată discuția)