avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor

Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia judecatoreasca. .

Cand se depun aceste chitante!

INTREBARE. Cand se depune la dosar onorariul avocatului la dosar -CHITANTA.


In cazul meu onorariul pentru avocat a fost pus in acelasib timp-data cu sentinta judecatoreasca.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:39, 27 Aprilie 2016
Articolul 452 C.pr.civ.

Dovada cheltuielilor de judecată
Partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi întinderii lor, cel mai târziu la data închiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei.
Chitantele se depun pana la inchiderea dezbaterilor, iar daca au fost depuse ulterior, se va aplica sanctiunea neluarii in seama, deci a neacordarii cheltuielilor de judecata constand in onorariu avocat .
Art. 452 n.cod de proc.civ.
Dovada cheltuielilor de judecată
Partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi întinderii lor, cel mai târziu la data închiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ex. Procesul a ramas pentru pronuntare astazi (la al treilea termen). Onoraiul ptr avocatul meu a fost.... ( am platit si a depus chitanta cand a fost solicitat adica la inceperea procesului - prima infatisare).Eu mi-am retras plangerea, dar onorariul avocatului din partea piratului apare (chitanta) in aceiasi zi ( a treia infatisare cand procesul ramane pentru pronuntare

Din 60 pg ale dosarului antipenultima este chitanta avocatului paratului iar ultimele doua pagini sunt decizia judecatoriei,

Intrebare: Onorariul avocatului nu trbuia depus , pina la inceperea judecarii procesului? Prima s-au a doua infatisare?
Va multumesc!
Nu, tocmai ce v-am raspuns ca pana la inchiderea dezbaterilor se pot depune chitantele.
In concluzie daca a depus chitanta la ultimul termen de judecata, inainte ca instanta sa ramana in pronuntare, este legal.
va multumesc f mult

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecată. danaa1 danaa1 Conform legislaţiei în vigoare (art. 452 NCPC partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru a cere pretentii in proces castigat? Diamandi Diamandi Am castigat un proces. Judecatorul a decis sa mi se returneze banii dati pe o masina si taxa judiciara, dar au fost cheltuieli cu avionul pentru a veni la ... (vezi toată discuția)