Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren intravilan dupa vanzarea casei inainte de 1989

-Dupa ce am mostenit o casa in 1987 cu 1700mp intravilan, a trebuit sa o vindem (impreuna cu ceilalti 2 mostenitori). In actul de vanzare cumparare a fost trecut numai casa si 250mp, conform legislatiei comuniste de atunci.
-Ce ar trebui sa facem pentru revendicarea terenului nementionat in acte (1450mp) ?
Ce sanse de restituire avem ?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:55, 4 Mai 2016
Parerea mea este ca nu aveti nici o sansa. Am fost in aceeasi situatie(casa vanduta inainte de 1989), terenul aferent a fost inscria si in C.A.P., l-am solicitat la toate legile proprietatii , in termen legal si nu am reusit sa il obtin, doar despagubiri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita pe terenul mostenit sebastiansamoila1972 sebastiansamoila1972 Buna ziua. Am mostenit cateva terenuri intr-o comuna din judetul Cluj.Pe unul din terenuri , intravilan, inainte de 1989 s-a construit o casa si niste ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara. tonica31 tonica31 Am cumparat in 1987 un imobil casa+teren. In 1989 prin decratul de expropiere 96/1989 casa a fost demolata in intregime. Terenul de sub casa in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan GeorgeFloresti GeorgeFloresti Tatal meu inpreuna cu matusa mea, au un teren intravilan in suprafata de 1150 mp, iar pe acest teren locuieste matusa mea (in casa bunicilor mei). In anul ... (vezi toată discuția)