avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatii nenumarat la adresa Presedintelui de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatii nenumarat la adresa Presedintelui de asociatie si a Administratorului

Sunt presedinte de Asociatie de Proprietari si ca urmare a datoriilor acumulate de un locatar a fost actionat in judecatata conform legii 230/2007. Dupa recursurile formulate si respinse la Judecatori si Tribunal, a inceput sa faca la adresa Asociatiei, a presedintelui si administratorului o serie de plangeri (care nu au avut final favorabil pentru acel locatar) la: furnizorul de apa rece, de agent termic la Serviciul Asociatii de proprietari de la Primarie, la Politie. Mai repet toate aceste plangeri nu au dat dreptate in nici o privinta acelui locatar.
Intrebarea mea este daca exista vreo lege prin care sa pot riposta la adresa acestui proprietar care imi consuma timpul si resurse pentru intocmirea raspunsurilor pentru institutiile mai sus mentionate.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:50, 12 Mai 2016
Daca apreciati ca prin actele si actiunile desfasurate de catre locatar ati suferit prejudicii/daune,aveti dreptul sa il actionati in instanta solicitand recuperarea acestora
Domnule Presedinte de asociatie,

Timpul dv. acordat treburilor asociatiei este nederminat. Dv. aveti un mandat si in cadrul acestuia nu puteti cere ca cineva sa aiba grija sa nu vi-l consume, mai ales cand persoana vrea cu tot dinadinsul sa se razbune pentru procesul din instanta.
Oamenii sunt cum sunt, unii mai buni, altii mai rai, fiecare se comporta in directa legatura cu interesul lui, nu cu interesul dv., chiar daca abuzeaza de acest drept si, din pacate, nu cred sa gasiti o modalitate sa va ocrotiti fortele atata timp cat sunteti presedintele asociatiei.
De fapt nu timpul alocat activitatii mele din cadrul Asociatiei este problema ci reclamatiile repetate pe aceiasi tema la 3 sau 4 institutii.

Daca Asociatia de proprietari este obligata sa aplice legea si sa actioneze in limite legale, atunci in cazul unui abuz de genul reclamatie pe aceiasi tema la Politie, la Serviciul Asociatii de proprietari de la primarie si la viceprimarul orasului, Asociatia este obligata prin lege sa dea raspunsuri far a putea riposta pe cale LEGALA?

Dar respectivul proprietar nu da socoteala nimanui si inseamna ca el actioneaza in spiritul legii, hartuind Asociatia de Proprietari (si nu trebuie sa fii doctor in psihologie ca realizezi ca aceste actiuni sunt urmare a faptului ca recursul la procesul in care este implicat a fost respins de judecatorie).

Deci sa inteleg ca este legal si obligatoriu sa dau explicatii pentru un fapt care a fost demontat de Politie si de serviciul Asociatii de Proprietari de la Primarie si la a treia sau a patra institutie la care se pot face reclamatii/sesizari ??

Iar culmea este ca respectivul proprietar a facut o reclamatie la Asociatia de proprietari cu toate ca toate discutiile respective au fost purtate la sediul Asociatiei in prezenta mea, a administratorului si a unui membru din comitetul executiv al Asociatiei. Iar prin aceasta plangere se solicita si accesul nestingherit in sediul Asociatiei care este si casierie din lipsa de spatiu - loc unde sunt depozitate actele contabile si nu numai ale Asociatiei si exista si seiful in care se pastreaza banii din incasari. Aceasta cerere este corecta d.p.d.v. al Legii 230/2007 eu nu am vazut un articol care sa imi permita restrictionarea accesului in casieira Asociatiei.

Multumesc si scuze daca mesajul prea lung supara pe cineva.
Adica cum acces nestingherit? Vrea sa se plimbe prin sediu ca voda prin loboda? Sau ce vrea exact de la dv.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - spatiu de folosinta comuna. dimadandima dimadandima Pe scara blocului unde locuiesc, un proprietar a anexat apartamentului sau un spatiu de folosinta comuna fara a detine nici un fel de aprobari/autorizatii, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari vs. asociatie de proprietari don_clericuzio don_clericuzio Buna ziua, As dori sa aflu, si eu, daca pot chema in instanta un reprezentant al unei Asociatii de locatari si in ce conditii? Respectiva Asociatie de ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni pecuniare pt locatarii fraudulosi sau necivilizati coryzalia coryzalia As dori sa stiu daca este legala o decizie luata in comitetul executiv prin care se doreste aplicarea de amenzi locatarilor care fraudeaza asociatia sau au un ... (vezi toată discuția)