avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a unor bunuri straine
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a unor bunuri straine

Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sotul meu primeste tot felul de notificari de la o societate civila profesionala de avocati, angajati ai unei societati de recuperare (pentru o credit bancar). Ieri, a primit o notificare de continuare a executarii silite si de deplasare la domiciliu, in care se mentioneaza ca daca nu plateste suma respectiva in 7 zile lucratoare, in baza inceperii procedurii executarii silite, acestia se vor deplasa la domiciliu impreuna cu organul de politie competent in vederea infiintarii sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile.
Ideea e ca eu sunt recasatorita si toate bunurile mobile si imobile sunt proprietatea mea personala. Pentru bunurile imobile pot face dovada ca ele provin dintr-un proces de partaj, insa pentru bunurile mobile nu am cum sa fac aceasta dovada.
Intrebare: cum pot sa imi protejez bunurile mobile in situatia in care nu am cum sa fac dovada ca ele nu sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei cu actualul meu sot? Exista vreun risc la bunurile imobile daca hotararea de partaj s-a dat dupa ce m-am recasatorit, iar actualul sot este urmarit pentru acest credit bancar pe care l-a facut cu ani in urma?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alabastru2015 , utilizator 14:29, 13 Mai 2016
Notificările sunt făcute de avocați sau de executor? Dacă sunt avocați, sunt doar amenințări. Nu au dreptul să sechestreze. De când nu este plătit creditul? Când a fost făcut și pentru ce termen?

Dacă nu au dovadă că sunt ale soțului actual, fiind imobilul în proprietatea dvs, se prezumă că sunt ale dumneavoastră. Fără să aibă dovada că sunt ale debitorului lor, executorul nu le poate sechestra.

Bunurile imobile sunt bunurile dvs proprii, nu ale soțului, nu pot fi executate silit.
Multumesc frumos d-le Ilie! Tot dvs m-ati ajutat cu o informatie in urma cu peste 1 an.
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat anna1234 anna1234 Buna ziua! Sotul meu a beneficiat de un credit bancar in anul 2007 (pe o perioada de 10 ani. Din cauza unor probleme financiare, din anul 2008 nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Decizie executare silita marysa_2u marysa_2u buna ziua!am si eu o problema foarte mare...in urma cu 7 ani am facut un credit pe numele meu ptr o mobila de dormitor ptr niste prieteni.ei trebuiau sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)