avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... conditii de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

conditii de munca

Buna ziua!
Va rog imi puteti spune daca functia de sofer masina de mare tonaj se incadreaza in conditii de munca speciale si deosebite?
Imi puteti da si temei legal...o lista cu functiile care se incadreaza in aceasta categorie
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:12, 13 Mai 2016
Pentru a beneficia de conditii speciale de munca, firma unde lucrati si locul dvs. de munca/ meseria de ofer pe utilaj de mare tonaj trebuie sa figureze in anexa 2 si 3 la Legea pensiilor publice nr.263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare. La nivelul firmei trebuia emisa, anual, decizie cu nominalizarea beneficiarilor de conditii speciale de munca.
Pentru a beneficia de conditii deosebite, firma la care lucrati trebuia sa intocmeasca documentatii prevazute in HG nr.1014/ 2015, sa obtina avizul Inspectiei muncii pentru locurile de munca/ posturile de lucru incadrate in conditii deosebite, sa nominalizeze, anual, beneficiarii de conditii deosebite prin decizie interna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in munca - medic specializarea anatomo-patologica. dumitru13 dumitru13 1.Schimbarea grupei de munca trebuie anuntata angajatului? Daca nu in ce conditii? 2. In ce grupa poate fi incadrat un medic primar specialitatea anatomie ... (vezi toată discuția)
Radiatiile in mediu privat V_Vlad V_Vlad Buna ziua! Lucrez la un centru de radiologie dentara (in sistem privat)... Exista vreo lege care sa-l oblige pe angajator sa recunoasca vreo grupa de munca sau ... (vezi toată discuția)