avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie la actualul loc de munca.
Lucrez la aceasta comapanie straina de 5 ani de zile. Pana acum un an de zile a fost un DIRECTOR GENERAL, iar eu am lucrat cu un asistent tehnic (o persoana in varsta, capabila profesional, dar o persoana barfita si rau vazuta, acuzata (banuita) fondat sau nefeondat ca lua spaga de la clienti oferindu-le acestora preturi mai mici, acesta intelegandu-se foarte bine cu DIRECTORUL GENERAL de la acel moment.

In ultimul an s-a schimbat conducerea, a venit un alt Director General, asistentul tehnic pentru care lucram a plecat din tara, insa lumea considerandu-ma „omul lui’’ nu ma priveste cu ochi buni.
Acest DIRECTOR GENERAL si-a angajat oamenii lui iar in momentul in care a anuntat ca asistentul tehnic nu va mai lucra pentru Romania si se va pensiona a mentionat ca toti clientii lui vor fi redirectionati catre mine si catre un alt coleg. Eu lucrez cu firmele pe care le avea, insa o parte dintre ei mi-au fost luati si redirectionati catre cealalta persoana din departament si cu toate ca se deschid proiecte noi nu sunt implicata in ele. Mentionez ca mi-am facut treaba foarte bine, nu am reclamatii si sesizari din partea clientilor, nu am facut absolut nici o greseala.

Simt ca vor sa ma dea afara dar asa cum spuneam nu au motive.
Doresc sa va intreb cum ma pot apara, cum ma pot pune in garda?

In departamentul in care sunt angajata suntem 2 persoane care avem aceasi incadrare in CIM, iar acum 2 saptamani am fost anuntati oficial ca secretara care a fost angajata acum 6 luni de zile va fi promovata si vom avea 3 persoane in departament, motivand ca se doresc mai multe situatii, ca nivelul de munca va creste si ca se doreste ca daca una dintre noi (cele 2) doreste sa plece sa fie acoperit.

Daca voi fi data afara pe motiv ca se desfinteaza postul ma pot lega de aceasta avansare.

Astazi de exemplu mi-a fost atrasa atentia de Directorul de Vanzari sa evit sa ies sa vorbesc afara la telefon datorita faptului ca Directorul General il tot intreaba cu cine vorbesc, vorbesc cumva cu fostul meu sef.

Ma simt ingradita si urmarita.

Cum sa procedez? Va rog sa ma indrumati?

Hartuire?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 17 Mai 2016
1. Cam greu de preconizat ceea ce se va intampla in viitor.

Avansarea unei persoane nu poate constitui motiv de contestare a decizieri de concediere.

Art. 65. C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă

Doctrina si jurisprudenta au opinat:
- Desfiinţarea postului este efectivă, dacă postul în cauză a fost definitiv înlăturat din organigrama şi statul de funcţii al angajatorului.
- Desfiinţarea locului de muncă are o cauză reală atunci când se întemeiază pe împrejurări obiective.
- Cerinta caracterului real, efectiv si serios al desfiintarii postului presupune conditia suprimarii postului din structura angajatorului, conditia existenta dificultatilor reale, din punct de vedere economic in ceea ce priveste pastrarea postului sau atingerea scopului pentru care a fost creat postul respectiv, precum si conditia imposibilitatii mentinerii postului fara inregistrarea unor pagube de catre angajator.

2. Privind hartuirea, cititi articolul de mai jos:
Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)
Justificare concediere art. 65/66 cm suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca la concediere individuala (desfiintarea postului) angajatorul nu ar avea obligatia sa prevada care sunt cauzele ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva elenusav elenusav Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva. Am contract pe perioada ... (vezi toată discuția)