avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jandarmerie-politie: concurs castigat, transfer refuzat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jandarmerie-politie: concurs castigat, transfer refuzat

Buna ziua,
Am participat la un concurs organizat de politie din sursa interna (intreg M.A.I.) pe post de agent principal si am castigat postul, insa jandarmeria (I.J.J.) a refuzat sa imi aprobe transferul, motivandu-se deficitul de personal. Am mers in audienta la IGJR - mi s-a refuzat din nou. Apoi la minister, unde verbal mi s-a dat dreptate, apoi am primit in scris refuzul: politia ma accepta, jandarmeria refuza sa imi dea drumul. Am scris la Comisia de Aparare din Parlament, la cabinetul primului ministru, la presedintie - toti si-au declinat competenta si au trimis cazul meu la MAI, care a mentinut raspunsul jandarmeriei.

(Intre timp termenul de prezentare la postul castigat a expirat, deci am pierdut postul. Am facut cerere de transfer la politie pe un post similar. Cererea a fost aprobata de politie, jandarmeria refuza pe motiv de deficit.)

Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu castig un concurs la care am dreptul sa particip, il castig, dar mi se refuza dreptul sa ocup postul, am vreo baza legala pentru o actiune in justitie? Verbal toata lumea imi da dreptate (inclusiv subsecretarul de stat din MAI la care am mers in audienta mi-a dat dreptate), insa oficial am primit de fiecare data acelasi raspuns: "la acest moment, cererea dumneavoastra nu poate fi solutionat in mod favorabil". Am tot cautat pe net legislatia, insa daca pentru politie lucrurile sunt reglementate, la jandarmerie este un haos, practic esti la cheremul comandantilor. Tot ceea ce vreau este postul castigat prin concurs. Daca concursul e organizat la nivelul intregului MAI si eu am voie sa particip, nu ar trebui sa am si dreptul sa ocup postul castigat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
adirina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 16 Iulie 2016
vă recomand să vă adresați în scris sindicatelor polițiștilor ca de exemplu: SNPPC, Prolex, etc. și rugații (deoarece nu sunteți membru, dar pe viitor poate) să vă recomande o soluție.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
adirina a scris:

....
Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu castig un concurs la care am dreptul sa particip, il castig, dar mi se refuza dreptul sa ocup postul, am vreo baza legala pentru o actiune in justitie?
.....
Daca concursul e organizat la nivelul intregului MAI si eu am voie sa particip, nu ar trebui sa am si dreptul sa ocup postul castigat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Baza legala exista : promovarea unei actiuni in instanta avand ca obiect :obligatia de a face. Altfel spus,obligatia de a fi incadrata pe postul la care ati fost admisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs angajare respins - m.a.i Sergiu_I Sergiu_I Buna ziua, Pe scurt, sotia mea a sustinut un examen riguros in noiembrie2016 (acum 6luni) pentru postul de ofiter la Jandarmerie. Mentionez ca a concurat ... (vezi toată discuția)
Mutare politisti terry1988 terry1988 Buna seara, As dori sa aflu care sunt sansele unui politist de a castiga un eventual proces cu institutia (inspectorat judeten de politie, directia generala ... (vezi toată discuția)
Media la purtare si admiterea la scolile de politie. RobertChristian RobertChristian Buna ziua, as vrea sa particip la concursul de admitere desfasurat de scoala de agenti de politie. Problema mea este ca din cauza absentelor media mea la ... (vezi toată discuția)