avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesionare creanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesionare creanta banca

Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la plata,doar ca nu achitat toata rata lunar,ci doar o parte din ea. Nu vreau sa platesc acestei firme de recuperare creante. Ce se poate intampla? Va multumesc!
vreți, nu vreți, e musai. Dacă nu ați plătit tot, înseamnă că nu v-ați respectat obligația de plată și că banca putea să vă decadă dn beneficiul termenului.

Poate fi spre norocul dumneavoastră, va intra în vigoare o lege, sperăm în curând, prin care astfel de firme nu au voie să ceară de la debitor mai mult de dublul sumei plătite pentru cumpărarea creanței față de acesta. Cum ei cumpără cu 10-15 %, plătiți 30 % și scăpați.
verificati prin adresa, fara a recunoaste cesiunea, daca creanta (cesionata de la banca) este cea reala. Cereti SRL-ului sa va comunice graficul cu toate comisioanele si dobanzile percepute de acestia. Am fost in situatia in care SRL-ul mi-a comunicat ca imi percep dobanda bancara, deoarece cesiunea au cumparat-o cu toate drepturile bancare. DAR BANCA NATIONALA A ROMANIEI MI-A COMUNICAT PRIN ADRESA CA SRL-UL NU POATE PERCEPE DOBANDA BANCARA, chiar daca au cumparat cesiunea. Daca ei va percep dobanda si va executa silit, faceti plangere penala pentru inselaciune. Sunt convins ca sunt mult mai multe nereguli. Nu cunosc situatia detaliata, dar este moral ca ce ati imprumutat sa si restituiti, INSA DACA ESTE INSELACIUNE (daca aveti de restituit suma ilegala) TREBUIE SA VA PUNETI PUNCTUL DE VEDERE.
Bancile nu mai au dreptul sa cedeze creditele debitorilor catre firmele de recuperare.Doar bancile au dreptul sa ceara in instanta executarea silita a debitorului si pot fi reprezentati in instanta doar de catre juristii sau avocatii lor.Firmele de recuperare nu mai au acest drept.Art. 82 din codul de procedura civila –

Lipsa dovezii calităţii de reprezentant

(1) Când instanţa constată lipsa dovezii calităţii de reprezentant a celui care a acţionat în numele părţii, va da un termen scurt pentru acoperirea lipsurilor. Dacă acestea nu se acoperă, cererea va fi anulată.

(2) Excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant înaintea primei instanţe nu poate fi invocată pentru prima oară în calea de atac.

Astfel, daca nu vor face dovada calitatii de reprezentant/ CEEA CE VA FI IMPOSIBIL, cererile lor vor fi anulate la fel si executarile silite!!
INCLUSIV INCHEIERILE DATE DE CATRE INSTANTA DE JUDECATA PENTRU INUVIINTAREA EXECUTARII SILITE POT FI ANULATE IN CADRUL CONTESTATIEI LA EXECUTARE, PENTRU ACEST MOTIV.
Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie prin care stabilește că ”reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică”, adică exact ce fac recuperatorii de creanțe EOS KSI, Kruk, Rabon și alții.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
anonim_71, utilizator
Conform acelui articol 82, daca EOS sau alta firma te-a executat silit, poti sa ceri anularea executarii?
DA.

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Executare silita credit din 2004 preluat de firma de recuperare cerber16v cerber16v Buna Ziua. Am avut un imprumut din 2004, am platit o mare parte din el , si la un moment dat nu am mai platit. Banca mi-a crescut dobanda timp de trei ani. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)