avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de stare civila pentru a dovedi existenta unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de stare civila pentru a dovedi existenta unei persoane in anii, 1920 -1954

Speta :
In anul 1920 numitul , Cristea Nitu Panait vinde fiicei sale Mandica C Radulescu, nascuta Mandica Cristea Nitu Panait mai multe terenuri.

In actele de stare civila de la primarie (Certificat de Deces) ale numitei de mai sus figureaza ca decedata Smaranda Nitu (nascuta in anul 1880 - decedata in anul 1954).
La rubrica numele tatalui : Nitu -prenume: Cristea
Mai clar : Smaranda Nitu are ca tata pe:Nitu Cristea
- Fara a fii precizat si numele de Panait si fara a fi precizat nascuta Mandica Cristea Nitu Panait .

1). Se poate stabili identitatea lui Mandica C Radulescu, nascuta Mandica Cristea Nitu Panait dupa un act de Vanzare- Cumparare din anii 1920 ?

2). Este Actul de Vanzare-Cumparare un document de stare civila ?

3). Se poate proba in instanta identitatea Smarandei Nitu cu un Certificat de Deces , emis de starea civila a primariei?

4). Se poate proba in instanta identitatea unei persoane cu Actul de Vanzarea-Cumparare din 1920 ori cu Certificatul de Deces ?
Scriu acestea deoarece mai tarziu prin anii 1948 intru-un ,Registru Agricol reapare ca, Smaranda Nitu s-ar fi chemat, Smaranda Panait si nu Nitu cum scrie in actele oficiale.
Raspunsul la intrebarile dvs. este unul singur: NU!

Pentru a proba faptul ca este aceeasi persoana, va trebui sa cautati persoane care au cunoscut despre persoana respectiva ca purta mai multe nume.

Mergeti cu acele persoane la un birou notarial sa faca declaratii in acest sens.
Va multumes, mult !
Se poate proba in instanta identitatea unei persoane cu Certificatul de Deces din anul 1954 ? Se poate proba in instanta identitatea unei persoane cu Buletinul de identitatea nr.44/898 eliberat de Militia, Calarasi in anii 1950.
Da, se poate.

Dar, daca persoana/persoanele respective sunt decedate, ce nevoie mai aveti in instanta sa probati identitatea lor ????

Oricum nu va puteti judeca cu mortii!!!

:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals intelectual comis de ofiterul stari civile ! adevarat ori fals ? sunt mintit si pacalit in fata soparla62 soparla62 Buna va cer un sprijin in interpretarea unui ,,Registru Starei Civile pentru morti din anul 1923. Ex; In partea dreapta a documentului sta scris descrierea ... (vezi toată discuția)
Care sunt efectele sentintei civile asupra cercetarii, urmariri penale dintr-un dosar penal cornaca cornaca Care sunt efectele Sentintei Civile nedefinitiva asupra cercetarii, urmariri penale dintr-un dosar penal privind falsul intelectual ? Se poate folosii ... (vezi toată discuția)
Ofiter de stare civila ori cu intentie falsificator de acte de stare civila soparla62 soparla62 Este vorva de O.G. Nr 64/2011 Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă privind aplicarea Legii Nr.119/1996. ... (vezi toată discuția)