avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul pre si post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul pre si post natal

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste concediul pre si post natal. Am fost ieri la medicul de familie si mi-a spus ca trebuie sa stau obligatoriu 126 de zile in concediu pre si post natal, din care minim 43 zile sa fie dupa nastere, daca vreau sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copiluilui. Mi s-a parut bizar si am intrebat si la serviciu personal unde mi-au spus ca trebuie sa stau obligatoriu numai 43 zile dupa nastere, dupa care pot beneficia de indemnizatie. Intrebarea mea este sunt obligatoriu cele 126 de zile sau numai cele 43 zile dupa nastere?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:56, 13 August 2009
Concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă numai după efectuarea a cel puţin 42 de zile din concediul de lăuzie.
Dacă mama beneficiază de indemnizaţie de maternitate, tatăl, în urma opţiunii, poate solicita concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, numai după împlinirea a 42 de zile de la data naşterii, respectiv din a 43-a zi de la data naşterii copilului, cu respectarea condiţiei privind stagiul de cotizare.
În situaţia în care mama nu este asigurată în sistemul public sau nu beneficiază de concediu de maternitate, tatăl poate solicita concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului imediat după naşterea acestuia, fără a fi necesar a se parcurge cele 42 de zile.

Sunt obligatorii doar cele 42 de zile concediu de lauzie (dupa nastere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Lasa Lasa Este obligatorie luarea celor 126 de zile de concediu pre si post natal. Sau doar cele 42 de zile de concediu de lauzie. Multumesc (vezi toată discuția)
Post natal BoarIonut BoarIonut Doresc sa stiu daca eu ca tata o sa intru in post natal trebui sa lucrez inca 42 de zile de la nasterea copilului? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu de crestere si ingrijire copii conditie 126 de zile concediu maternal? tteo23 tteo23 Buna ziua Am o problema cu angajatorul . Pune conditia ca sa intru in concediul de crestere si ingrijire copil dupa ce fac 126 de zile de concediu post ... (vezi toată discuția)