avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Returnare taxe si impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Returnare taxe si impozite locale

Acum doua saptamani am radiat doua vehicule din evidenta financiara a administratiei publice locale. Pentru ambele vehicule am platit in luna ianuarie 2016 impozitul datorat pentru intregul an in curs.
La momentul radierii, am adresat o intrebare asupra returnarii partii din impozit pentru perioada de la data radierii si pana la 31 mai a.c.
Am primit un raspuns stupefiant, din punctul meu de vedere. Potrivit noului Cod fiscal, in astfel de cazuri aceste parti nu se mai returneaza, nioci macar nu se mai reporteaza pentru anul fiscal urmator, astfel incat sa reduca cuantumul tyaxelor si impozitelor locale pentru anul 2017.
Va rog sa ma lamuriti si poate imi spuneti ce este de facut.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:39, 24 Mai 2016
Potrivit codului fiscal, art 471:
[ link extern ]

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

Normele de aplicare:
[ link extern ]

124. Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pentru întregul an fiscal de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior și încetează de a se mai datora începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor în următoarele situaţii:

a) înstrăinarea mijlocului de transport;

b) radierea mijlocului de transport din circulaţie; ori

c) radierea contribuabililor persoane juridice din evidenţele fiscale, inclusiv din Registrul prevăzut la pct. 101, ca urmare a pronunţării unei sentinţe de închidere a procedurii falimentului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto constantinconstantin constantinconstantin daca se doreste radierea din circulatie a unei masini vechi , dar nu se doreste sa fie vanduta ci sa fie pastrata , fara sa se circule cu ea , se mai datoreaza ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism HritcuDanielValentin HritcuDanielValentin Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la ... (vezi toată discuția)
Art. 471 cod fiscal. sistem nou de calcul al impozitului auto? pop sorin pop sorin ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de ... (vezi toată discuția)