avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu cainele din cauza vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu cainele din cauza vecinilor

Buna ziua,
Ma confrunt si eu cu o problema: am un metis de Golden Retriver care are 10 ani si de cand era mic l-am invatat sa iasa singur afara si sa se intoarca cand vrea. Dupa atatia ani de cand il am , vecina din fata apartamentului meu mi-a facut plangere la politie ca a muscat pe cineva(de parca ar mai putea si daca ar vrea :D), ca latra pe scara, etc. Ideea este ca nu este agresiv si nu a fost niciodata. Am vorbit la politie, am dat o declaratie ca nu il mai las liber, dar de atunci a mai scapat de 3-4 ori(ca doar asa a fost obisnuit si la 10 ani e cam greu sa se dezvete dintr-odata), iar acum mi-a facut din nou plangere. Stiu ca amenda este destul de mare.Ce as putea sa fac ca sa termin cumva povestea asta(in afara de tinutul cainelui numai in lesa)? Unde sa fac plangere ca ceea ce face vecina mea este pur si simplu hartuire? Tot ce face este din pura rautate. Problema mea mai grava este ca pe carnetul lui de sanatate scrie ciobanesc carpatin si , de parca nu era suficient, l-am mai si pierdut(carnetul).
Se poate face plangere in numele unei persoane care '' a fost muscata '' de cainele meu?Fara marturia persoanei respective.
Astept cu interes raspunsurile dvs., in speranta ca ma veti putea ajuta.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:48, 13 August 2009
Problema dvs nu este chiar asa complicata. Carnetul de sanatate il puteti schimba (intrebati la o canisa care este porcedura sau la medicul veterinar).
Referitor la vecina dvs , ea nu poate face plangere in numele altei persoane! Fara declaratia persoanei muscate de cainele dvs nu are nici o valoare sesizarea respectiva!
Iar pe viitor incercati sa tineti cainele cat este posibil legat in lesa! Asta ca sa evitati un lant de reclamatii!
B-)
Vecina nu poate face plangere, insa poate face sesizare...
Iar autoritatile sunt obligate sa intervina.
Ramane doar de vazut daca intr-adevar cainele este un pericol pentru ceilalti cetateni... Aici puteti incerca sa dovediti ca nu este, insa ... usor nu e.
Ideea este ca ea nu face plangere decat ca am ramas probabil ultima persoana din bloc careia nu i-a facut nici o plangere pe nicaieri. Credeti ca, daca cainele era intr-adevar un pericol, l-as mai fi lasat nesupravegeat? Din contra, toata lumea il stie, stie ca nu musca, dupa copii este inebunit.Cred ca ce o deranjeaza este faptul ca sta la noi in usa pana ajungem acasa. Incerc sa il tin in lesa pentru el, pentru ca este batran, nu prea mai are dinti, iar pe strada au aparut foarte multi caini. Cu toate astea mai scapa si el... Totusi nu exista vreo lege care sa permita iesirea cainelui neinsotit in anumite conditii?Va multumesc pentru raspunsuri.
Nu exista o astfel de permisiune legala. Cred ca ati avut noroc ca nu vi l-au ridicat cei de la ecarisaj! Mai plateati si taxa pentru ridicarea cainelui din adapost!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Cainele meu a incercat sa ma apere de un agresor, si sunt acuzat ca l-am instigat sa-l atace. DimaDan DimaDan Salut , am si eu o problema. Acum aproximativ 3 saptamani , am iesit cu cainele afara ( o corcitura de amstaff ) este pui are 6-7 luni . In zona blocului ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)