Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia crestere copil dupa noua lege

Buna ziua,
As vrea sa stiu: dupa noua lege (2016) daca fetita mea are dreptul sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului (legea spune ca trebuie sa ai lucrate 12 luni din 24 anterioare nasterii copilului). Mie mi s-a refuzat deoarece dupa vechea lege trebuia sa am 12 luni lucrate anterioare datei nasterii :din pacate am avut doar 11 luni . Vreau sa mentionez faptul ca in cele 24 luni anterioare nasterii copilului as avea 23 luni lucrate. Copilul inca nu are 2 ani impliniti pana in noiembrie. As putea primi indemnizatia dupa noua lege sau macar pe lunile care urmeaza (din iulie pana in noiembrie) deoarece conform noii legi ma incadrez . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 27 Mai 2016
1. Cred ca puteti solicita CCC si indemnizatie incepand cu 1 iulie si pana implineste copilul 2 ani.

2. Dar trebuie sa mai asteptam si modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010.

3. Intre timp puteti sa intrebati si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
stanmihaelacosmina a scris:

.... As putea primi indemnizatia dupa noua lege sau macar pe lunile care urmeaza (din iulie pana in noiembrie) deoarece conform noii legi ma incadrez . Multumesc!

In acest sens, proiectul de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010, dispune la art.III ca, persoanele care inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.66/2016 nu indeplineau conditiile de acordare a drepturilor prevazute de OUG 111/2010, pot solicita stabilirea dreptului dupa data de 01.07.2016, daca se incadreaza in conditiile prevazute de art.2 alin.1 din OUG 111/2010, astfel cuma fost acesta modificat prin Legea 66/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Nu reusesc deloc sa ma lamuresc. Numai raspunsuri standard etc. E trb sa nasc in iunie. Nu am 12 luni consecutive. Voi fi in prenatal pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ! ContSters388630 ContSters388630 Buna ziua ! In luna iunie 2013 am terminat 11 clase. In luna septembrie a aceluiasi an, am nascut . Pana in octombrie 2015 am beneficiat de indemnizatie. Nu ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil dianastu dianastu buna ziua!! in urma cu 1 an si 9 luni am nascut un baietel,dafiind fapul ca am fost eleva am beneficiat de indemnizatie de crestere copil.acum sunt ... (vezi toată discuția)