avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare, temei legal
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare, temei legal

Situatia pe scurt este astfel: institutia la care lucreaza cetateanul X primeste adresa de la executorul judecatoresc prin care se solicita infiintarea popririi. In adresa se mentioneaza, printre altele, ca debitorul a fost instiintat despre poprire, fapt total neadevarat intrucat domiciliul si locul de munca ale lui X sunt la 300 de kilometri de orasul in care functioneaza executorul judecatoresc. In incheierea emisa de Judecatorie prin care s-a admis cererea formulata de executorul judecatoresc se mentioneaza "la solicitarea creditoarei SECAPITAL S.a.R.L., reprezentata conventional de KRUK ROMANIA", dar contractul de credit in baza caruia s-a cerut executarea nu a fost incheiat de domnul X cu SECAPITAL sau KRUK!!! Pe urma, se cere achitarea creditului initial integral, desi omul platise vreo 2 ani, plus dobanzile...acei bani nu se calculeaza? In ce baza solicita KRUK dobanzi, sunt banca?? In sentinta si in adresa executorului, domnul X figureaza cu domiciliul de la data contractarii creditului, desi de peste 2 ani are alta adresa, inclusiv in buletin...competenta teritoriala a executorului este corecta? Va rog mult oferiti-mi un raspuns competent si la obiect vizavi de situatia expusa. Multumesc mult pentru timpul acordat acestui subect!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 09:36, 30 Mai 2016
referitor la competenta teritoriala, raspunsul este afirmativ intrucat, in cazul popririi este competent executorul de la domiciliul debitorului sau de la sediul tertului poprit.
qwantik a scris:

referitor la competenta teritoriala, raspunsul este afirmativ intrucat, in cazul popririi este competent executorul de la domiciliul debitorului sau de la sediul tertului poprit.


Domiciliul actual sau domiciliul de la data contractarii creditului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ice_man713413 ice_man713413 buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare dragosdragos1991 dragosdragos1991 imi spuneti si mie va rog ce inseamna in termeni mai populari???va multumesc... Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge pentru lipsa ... (vezi toată discuția)