avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termică la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termică la bloc

Anul trecut mi-am izolat cu polistiren apartamentul pe banii mei, cu alpiniști utilitari. Menționez ca locuiesc într-un bloc mic, cu 3 nivele. Asociația de proprietari (12 la număr) a depus actele, la primărie, pentru anveloparea blocului in anul 2008. Eu nu am mai așteptat sa rezolve primăria și am izolat pe banii mei. Zilele trecute au venit reprezentanții unei firme care a câștigat licitația pentru anveloparea blocului în care locuiesc. Mi-au spus că trebuie să dea jos tot polistirenul pe care l-am pus noi căci nu este conform cu nu știu ce standarde și că, dacă nu sunt de acord să-l dea jos și să pună ei altul, vor fi afectați și vecinii mei căci ei nu semnează certificatul energetic. Le-am spus că nu sunt de acord să strice un lucru deja făcut și mi-au spus că oricum ei dau jos tencuiala de pe polistiren pentru că îi schimbă culoarea pentru uniformitate și atunci îl strică și tot trebuie să pun altul. Oare nu se poate schimba culoarea vopselei lavabile fără să strice tencuiala?
Aș dori să-mi spuneți dacă au dreptul să-mi dea jos lucrarea făcută pe banii mei în condițiile în care eu sunt proprietar pe apartamentul în care locuiesc. Noi am stat lângă muncitori, am supravegheat lucrarea, este foarte bine făcută, s-a simțit în costul facturii la gaz din iarna trecută. Nu am încredere în lucrările acestea pe care le fac firmele care lucrează cu primăria.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:02, 27 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este situatie delicata,in care dv v-ati asumat responsabilitatea sa investiti o suma de bani,pentru executarea modernizarii energetice a apartamentului dv,dar....dv ati executat lucrarea in exterior,respectiv fartada imobilului de locuit in comun
Conform dispozitii in vigoare proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Nu sunt recomandate executiile partiale de modificari la partea comuna de instalatii sau de constructii
In speta dv nu ati beneficiat nici de autorizatie de constructie+certificat de urbanism,nici de garantia lucrarii
Aveti dreptate,sunteti proprietar al apartamentului,dar,atentie modificarea ati realizat-o in exteriorul acestuia pe partea comuna de imobil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati avut autorizatie de constructie nu au dreptul sa va dea jos lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare exterioara a blocului de locuinte PD PD Buna ziua, Suntem o Asociatia de Proprietari din Timisoara si dorim sa izolam exterior blocul (anvelopam) cu polistiren. Am fost la Primaria Timisoara si am ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc doiac doiac In 2008 cand m-am mutat in casa noua mi-am izolat termic apartamentul, pe exterior, cu polistiren de 5 cm, asa era pe vremea aceea. Zilele trecute m-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru ca stric aspectul exterior al blocului? opel opel Buna ziua Mai nou, primaria Oradea a decis sa fie amendati cei care izoleaza individual, cu polistiren exteriorul blocului. Cei de la asociatie au spus ca ... (vezi toată discuția)