avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere concediu medical si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere concediu medical si demisie

Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In luna ianuarie am facut un infarct in timp ce eram la servici. Am mers de urgenta la spital si mi s-a pus un stent. De atunci sun in concediu medical. Fac precizarea ca dupa IMA am dreptul sa stau pana la un an in CM. Acum insa as vrea sa intrerup concediul medical deoarece ma simt mai bine si mi-am gasit UN ALT JOB. Cum sa procedez pentru a incheia cu vechiul job si sa pot merge la cel nou? Fac precizarea ca acum mai am concediu medical pana in 21 iunie. (in fiecare luna merg si mi se prelungeste CM).
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
smarty67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 28 Mai 2016
Depuneti o cerere la angajator de incetare a c.i.m. cu acordul partilor. In cazul in care nu este de acord , va depuneti demisia.
ok....trebuie sa imi intrerup concediul medical?
Ar fi indicat sa faceti acest lucru, chiar pentru o perioada scurta, in care sa incetati CIM la actualul angajator si sa incheiati altul la urmatorul angajator.
In cazul demisiei, daca angajatorul solicita efectuarea preavizului, nu o sa-l puteti efectua fiind in concediu medical, deci cu CIM suspendat.
Nu stiu daca am inteles bine insa eu cred ca pasii ce trebuiesc urmati ar fi..... va trebui sa stau pana cand se termina concediul medical (21 iunie) si eventual incepand cu data de 22 iunie sa solicit incetarea CIM cu acordul partilor iar in cazul in care angajatorul nu va fi de acord va trebui sa imi dau demisia cu preavizul aferent de 20 zile dupa care pot merge ......unde vreau eu!
Intr-adevar, pasii mentionati de dvs sunt corecti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie felisana felisana Daca eu imi dau demisia de la firma la care lucrez, eu mai trebuie sa stau 15 zile calendaristice care constituie preavizul. intrebarea mea este daca eu sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu de crestere copil la alta firma Carmen1234578 Carmen1234578 Buna ziua, Momentan sunt in crestere copil din luna iulie 2016 si imi doresc sa stiu cum imi pot schimba job-ul fara a ma intoarce la vechiul job.Care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu legal in preaviz cbrescan cbrescan concediul legal in preaviz poate fi efectuat in timpul preavizului fara prelungirea acestuia? (vezi toată discuția)