Buna ziua. Am urmatoarea problema.I anul 1990 am fost admisa la Facultatea de Limbi straine , Universitatea Bucuresti dar nu am terminat ciclul de studii , am fost nevoita sa renunt dupa un an si jumatate.Pe vremea acceea tot invatamantul era gratuit. In anul 2013 m -am inscris la facultatea de stat din orasul meu natal platind o taxa , dupa care am terminat primul an cu o medie care im permitea sa beneficiez de subventie , ma incadram in cele 10 locuri subventionate la stat. Totusi nu mi s- a acordat acest drept pe motivul ca mentionasem in inscrierea mea la facultate ca am fost la facultate in anii 1990-1991.Mi s -a motivat ca e vorba de legea invatamantului care imi interzice sa ma inscriu la mai mult de un ciclu de invatamant subventionat.Am terminat si anul II cu bine si in anul trei am avut aceeasi problema. Mi s -a aratat fragmentul de lege corespunzator , desi in acceasi lege am gasit alte fragmente care ma avantajau. Intrebarea mea este de ce nu am dreptul sa beneficiez de subventie , pentru ca din cate am inteles , intra- devar , legea se refera la inscrierea la un singur ciclu de studii gratuit( in speta licenta)dar si la parcurgerea lui de 3 ani subventionati in urma caruia rezulta o diploma altminteri studiile nu se iau in considerare, ciclul nu e incheiat Iarasi, am inteles ca oricine are dreptul la maximum 7 ani de studi subventionati. Si mai am o intrebare. In 1990 cand am intrat la facultate tot sistemul era gratuit si legea s a dat ulterior. Nu cumva e vorba de faptul ca s a aplicat retroactiv o lege , ceea ce nu e legal?Multumesc pt atentie si astept raspunsurile dvs.