avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte 8 ore

Buna ziua!! Fiul meu a fost in luna martie la un interviu,a dat proba 2-3 zile in acea institutie,dar in alt compartiment decat cel unde se angaja.Au iesit discutii intre cei doi sefi deoarece fiecare il voia in echipa,discutii ce au ajuns mai sus.A doua zi a fost sunat, ca seful cel mare din cauza acestor discutii nu mai vrea sa se faca angajari.A gasit un alt loc de munca,si pe 11.04.2016 a semnat contractul.Ulterior a primit o suma de bani pe card,baiatul crezand ca sunt banii de transport trimisi de angajator.Dupa o luna de zile primeste un salariu pe card.Initial a crezut ca este salariul lui,dar primeste telefon sa se duca la acea institutie sa predea banii din mana,ca au facut o greseala si i-au trimis lui banii (nu au spus nimic de prima suma de bani,care am aflat ca tot de la ei era).Nu l-am lasat sa ii predea din mana,fara nici o dovada si l-am indrumat catre ITM,sa vad daca a fost greseala sau nu! Am primis raspuns de la ITM ca are contract de munca din 16 martie pe perioada determinata (nu se specifica pana cand),8 ore/zi,40 ore/. saptamana.Spuneti-mi va rog ce este de facut in continuare sa nu fie probleme cu existenta celor 2 contracte de 8 ore,daca se poate anula acest contract cu aceasta Institutie,si cum le pot da banii inapoi.Mentionez ca banca la care baiatul are card a spus ca ei isi pot retrage banii daca plata a fost eronata,lucru pe care ei nu l-au facut!!Cum au putut incheia un contract de munca fara semnatura baiatului!!!.Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 16:33, 31 Mai 2016
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia un c.i.m. norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

2. O parte din angajatori fac aceasta greseala inregistreaza c.i.m. fara semnatura salariatului ... acel c.i.m. nu este valabil fara semnatura uneia dintre parti... prin urmare, angajatorul respectiv a facut o transmitere de date eronate in registru.

In cazul in care dumneavoastra sustineti ca nu a semnat nici un contract, atunci fiul dvs nu are nicio obligatie fata de firma respectiva , iar daca a primit o suma de bani necuvenita ar trebui s-o restituie.
Da,banii i o sa-i inapoieze dar in nici un caz din mana cum vor ei !Pe mine ma interesa sa nu pateasca ceva mai tarziu din cauza faptului ca are 2 contracte de munca cu acelasi interval orar.Acum am inteles. Va multumesc mult pentru informatiile si timpul acordat ! O zi buna va doresc !
Banii ii poate trimite cu mandat postal , daca nu doreste sa-i achite cash.
freeelis a scris:

Banii ii poate trimite cu mandat postal , daca nu doreste sa-i achite cash.

Sau îi poate vira înapoi, societății plătitoare. Mai simplu, mai elegant, fără cozi la poștă, că nu mai suntem înainte de 89...

Da,banii i o sa-i inapoieze dar in nici un caz din mana cum vor ei !....


Se pare ca a precizat ca din mana nu i se vor achita ...

Alte discuții în legătură

E posibil sa fie chemată să închei un contract de munca nesemnat de mine? ContSters426008 ContSters426008 Am fost chemată în urma unui interviu la o proba de lucru si sa discutam oferta de angajare, de catre managerul firmei. A doua zi am dat SMS că nu imi ... (vezi toată discuția)
Sentinta afectata mihalache veronica mihalache veronica Daca dau in judecata angajatorul pentru neplata salariilor restante septembrie -ianuarie si aleg ca din data inceperii litigiului (februarie) sa nu ma mai duc ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara semnatura angajatului Irina586 Irina586 Buna ziua! As dori sa stiu daca exista conform legilor din Romania vreun fel de contract de munca valid fara semnatura angajatului?De curand am vrut sa ma ... (vezi toată discuția)