avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta afectata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta afectata

Daca dau in judecata angajatorul pentru neplata salariilor restante septembrie -ianuarie si aleg ca din data inceperii litigiului (februarie) sa nu ma mai duc la birou exista posibilitatea ca sentinta sa fie afecata in vreun fel de absenta pe luna in curs?
Si inca o intrebare : daca eu ma duc la birou dar sunt singura cu doi sefi care nu vor sa semneze pontajul potrivit caruia eu am fost la birou in ianuarie cum fac sa demonstrez in instanta prezenta mea la birou ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 18 Ianuarie 2010
- pentru drepturile salariale restante puteti deschide actiune la tribunal si pe timpul existentei c.i.m.
- daca va hotarati sa nu mai mergeti la munca asta presupune sa va dati demisia sau ca incetarea c.i.m. sa se produca cu acordul partilor art. 55 b codul muncii
- pentru nemotivate puteti fii concediata cu art 61 codul muncii in urma unei cercetari disciplinare
- daca mergeti la munca dovada o pot reprezenta anumite inscrisuri sau orice alta proba!
multumesc pentru raspuns;
eu vroiam sa stiu daca are deaface una cu alta, adica daca poate fi influentata sentinta de restituire a banilor pe lunile septembrie-ianuarie cu absenteism nemotivat pe luna februarie!
Stiu ca pot sa-i dau in judecata pe perioada CIM dar nu vreau deoarece sunt singurul angajat care mai vine la birou si ar fi stresul mult prea mare deoarece sunt singura cu 2 sefi;
ca sa-mi dau demisia / sa inchei cu acordul partilor ar trebui sa mi se inchida cartea de munca si nu cred ca e posibil deoarece nu sunt semnate statele de plata pe ultimile 6 luni
drepturile salariale se pot cere in instanta in termen de 3 ani !
Cea mai buna posibilitatea de incetare a cim in cazul dvs.: demisia fara preaviz, intrucat angajatorul si-a incalcat in mod constant obligatiile fata de dvs., de a va plati salariul.
Absentele nemotivate sau desfacerea disciplinara a contractului de munca nu va influenteaza in litigiul existent, adica nu au cum, in mod normal, sa duca la reducerea sumei cerute pentru perioada lucrata anterior absentelor.
Eu cred ca se poate inchide cartea de munca si fara state semnate, sau cu statele semnate in fals (n-ar fi primul caz, adica).
Pai nu cred ca ar fi o idee buna pentru ei sa semneze in fals statele.
la alte locuri de munca pe langa foaia de demisie se facea si un fel de proces verbal incheiat intre parti conform caruia firma zicea ca mi-am indeplinit sarcinile de serviciu si eu ziceam ca mi-am primit toti banii integral. Din acest motiv ma gandeam ca nu am cum sa fac foaia de demisie, firma avand datorii la mine.
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Articol zile nemotivate in carte de munca lise lise Buna ziua.As dori sa stiu daca la firma unde am lucrat eu am solicitat 3 lunii de concediu fara plata,si cum nu am stiut ca trebuie sa lucrez 1 an de zile la ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara pentru absenta mihaeluca mihaeluca Sunt functionar public si ma confrunt cu urmatoarea situatie Am lipsit 2 ore de la servici (mi-am anuntat o colega care a instiintat seful de centru) si la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea termenului de preaviz cristinamaghi cristinamaghi Buna ziua, M-am angajat la o firma la 1 februarie si dupa 2 saptamani mi-am data demisia. Am cerut demisia cu acordul partilor, dar mi s-a dat preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)