avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie bancara preluata de recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie bancara preluata de recuperatori

Am luat un credit de la cec in 2007 pe care nu l-am putut achita la vremea crizei si pentru ca aveam asigurare, cec-ul a executat asiguratorul si datoria fata de banca s-a stins. Asiguratorul si-a angajat un executor si au castigat in instanta, motiv pentru care mi-au trimis la firma unde sunt angajat poprire pe salariu , pe care am inceput s-o platesc. In decizia instantei nu se vorbea decat de mine , asigurator si executorul judecatoresc. Sunt sunat acum de la Kruk ca am o datorie la ei in cuantumul celei zise de instanta, catre ei deoarece asiguratorul a cesionat creanta fara ca eu sa stiu ceva. Intrebare: Este posibil asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: stef_56 , utilizator 09:51, 9 Iunie 2016
In termenul pe care l-ati primit de la judecatorie, prin infiintarea popririi, trebuie sa faceti contestatie. Eu consider ca s-a implinit termenul de prescriptie(3 ani de cand se naste datoria), astfel ca nu mai sunteti obligat sa le restituiti suma. Ei trebuia sa isi recupereze banii in 3 ani de la nasterea datoriei.
Cel mai bine va angajati un avocat, daca nu aveti timp sa cititi legile.
1. problema nu este a prescriptiei
2. in 24.04.2015 prin dosarul 197/2014 s-a instituit poprire pe salariul acolo unde lucrez si de luna urmatoare am inceput sa viram banii in contul trimis de executorul judecatoresc
3.cei care au cerut executarea silita au fost executorul si asiguratorul care mi-a achitat debitul la cec
4.din intamplare cand am verificat inchiderea unei popriri toto pe salariu catre un alt executor si kruk, am aflat de la kruk ca mai am catre ei inca un debit cesionat de asiguratorul de la cec
5. profitand de faptul ca eu nu stiu unde ajung in final banii pe mine nu m-a mai anuntat nimeni de acest lucru
6. contestatie la executarea deciziei date de instanta nu mai pot face acum pentru ca este un an de cand eu onorez hotararea
7. poate sa-mi spuna cineva daca pot contesta acum faptul ca eu neavand niciun contract cu kruk, ar trebui sa nu mai onorez decizia din apr 2015 ?
verificati dosarul de executare de la executorul judecatoresc pentru a verifica daca s-a depus o cesiune de creanta la acest dosar insotita de notificari privind cesiunea de creanta care au fost comunicate catre dvs.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
unde si cum pot verifica acest dosar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata razvan22 razvan22 buna seara in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)