avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Solicitare de păstrare la catedră a cadrului!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Solicitare de păstrare la catedră a cadrului!

Bună ziua,
mai întâi o să mulțumesc anticipat tuturor celor ce vor binevoi a ne ajuta cu un sfat.

Noi, părinții, avem la Grădiniță, pentru copiii noștri din Grupa Mică, o educatoare care legal anul acesta va ieși la pensie, în locul acesteia urmând să ajungă o altă educatoare, pe care nu o cunoaștem.

Atât noi, părinții dar mai ales cei mici, suntem cu toții super încântați de această educatoare pe care am dori-o până la terminarea ciclului preșcolar, deci încă fix 2 ani, grupa mijlocie și grupa mare.

Cu toții am obseervat legătura strânsă dintre copii și educatoarea actuală, interesul pe care-l acordă formării aptitudinilor și deprinderilor, lucrează cu ei la clasă și se și distrează. Ne este teamă de schimbare, acum când cei mici sunt obișnuiți cu dânsa, formând o adevărată echipă.

Care este calea legală de acțiune, pentru ca această doamnă educatoare să rămână încă 2 ani educatoare la grupa copiilor noștri? Și ce trebuie să facem mai exact!
Deja avem o listă cu semnăturile de susținere pentru doamna educatoare, din partea tuturor părinților.
Doamna educatoare ar fi de acord să rămână.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
a21alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 20:21, 16 Iunie 2016
Există vreun temei legal pentru această solicitare, adică o putem face?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
a21alex, utilizator
Ar fi o posibilitate: lipsă de personal calificat suficient, suplinitori care nu solicită acea catedră, pensionarul solicită să mai rămână, etc.
Dar nu prea cred că este situația acelei educatoare. Ținând cont de lipsa catedrelor în învățâmânt pentru personalul calificat, v-aș sfătui să vă interesați dacă postul a fost anunțat titularizabil din viitorul an școlar.
Deja se știe cine o va înlocui.
În aceste condiții mai putem face ceva? Părerea părinților, nu contează deloc?
Aici nu este vorba despre părerea părinților. Presupun că este vorba despre o grădiniță/cămin de stat și nu despre privat unde cadrul didactic pensionar ar putea, la cerere, mai ușor continua activitatea.
Respectiv, este vorba despre încadrarea pe norme didactice a personalului de specialitate și, în special în orașe, sunt foarte multe solicitări și posturi puține sau chiar deloc libere pentru titularizare sau alte forme.
De asta vă întrebam dacă postul a fost scos la concurs, dacă a fost anunțat titularizabil din viitorul an școlar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ca educatoare veche sa se intoarca xandraok xandraok buna ziua avem si noi o problema ,fetita mea este inscrisa la gradinita motoc din sctorul 5, acum este grupa mijlocie anul acesta sa schimbat conducerea iar ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva directorului gradinitei lukyan171 lukyan171 Buna, ne confruntam cu o problema si va cerem un sfat. Ce putem face daca sa schimbat educatoarea de la grupa fiului meu desi se stia ca toti parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Restructurare invatamant -titulari ContSters314005 ContSters314005 Intr-o scoala este vizata pentru restrangere catedra de fizica. Sunt doua cadre didactice, unul avand incadrare ca titular pe catedra de fizica (fiind ... (vezi toată discuția)