avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua.problema sta in felul urmator. 2 soti au divortat si mama a ramas cu copilul de 10 ani si costodie exclusiva.tatal este plecat in strainatate si plateste pensie alimentara.
Întrebarile mele sunt: poate mama sa deschida proces sa ceara custodie comuna si sa il oblige pe tata sa ia copilul in vacanta in tara in care este plecat??In procesul deschis de mama poate tatal sa ceara majorarea sau micsorarea pensiei alimentare??In acelasi proces??Poate obtine mama custodie comuna daca cere?? .va multumesc

Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
Admin, administrator
Custodia comună este regula. În ce an s-a pronunțat instanța pentru custodia exclusivă?
Se poate cere custodia comună dar nu puteți să îl obligați pe tată la luarea copilului în străinătate.
Tatăl poate cere micșorarea pensiei în cadrul aceluiași proces prin introducerea unei cereri reconvenționale.
deci pot cere eu custodie comuna chiar daca am acum custodie exclusiva desi tatal nu doreste??in 2009 s a pronuntat instanta pt custodie exclusiva.deci nu poate fi obligat sa il ia la el in vacante nu??
in 2009 ati primit copilul in incredintare. Puteti cere sa exercitati autoritatea parinteasca in comun cu tatal, insa daca nu vrea , tatal nu va lua copilul in vacanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie irevocabila- autoritate parinteasca invisiblemoon1 invisiblemoon1 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema delicata. Sunt o mama care am divortat de curand, de aici, decizia irevocabila privind cresterea copilului de ... (vezi toată discuția)
Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)