avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozit pe constructii retroactiv 5 ani
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozit pe constructii retroactiv 5 ani

In anul 2010 am construit (extindere parter si etaj 1) fara autorizatie de construire, fiind depistat si amendat de primarie in luna iulie 2010. Ulterior, in anul 2015 (dupa multiple demersuri) am obtinut autorizatie de construire - intrare in legalitate si in luna mai 2016 am facut receptia lucrarii. Mergand la organul fiscal local sa declar constructia, m-am trezit ca mi s-a impus la plata impozit pentru cladire din 2010 pana in prezent si accesorii (penalitati). Cat de legala e aceasta procedura ?
Cel mai recent răspuns: marian19 , utilizator 07:20, 8 Iunie 2016
Chiar daca nelegala, constructia exista de atunci iar impozitul trebuie platit. Daca faceati constructia legal, nu plateati impozit de la aceeasi data? Singura diferenta este ca nu v-au obligat s-o demolati pentru ca, intre timp, ati intrat in legalitate.
Conform C.F. o constructie, chiar si neautorizata, este supusa impozitarii daca este realizata structura (peretii) si acoperisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa Munteanu Marian Munteanu Marian Am o casa în constructie din 2010, nu am acoperis montat. Cînd va fi finalizata voi plati impozit de la data finalizarii sau de la data expirarii ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ? lenamat lenamat In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa fara autorizatie constructie cryssy cryssy Bunaseara! As dori sa imi cumpar un teren cu o casa veche care are toate actele(cadastru si intabulare).Problema este ca pe acel teren se afla o constructie ... (vezi toată discuția)