avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PV de constatare inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PV de constatare inundatie

Buna ziua,

Aveti din intamplare vreun model sau link spre un PV de constatare?

Am avut parte de o indundatie foarte serioasa de la apartamentul de deasupra. Doream oricum sa va intreb daca pot face eu ca proprietar PV-ul sau trebuie sa fie de la asociatie si de cati martori e nevoie (daca pot fi din familie). Multumes mult!
Asociatia de proprietari nr
Adresa.....
PROCES-VERBAL
de constatare si evaluare a pagubelor

Incheiat astazi, ..............., la ...............

I. Subsemnatii (Numele si prenumele, functia, calitatea pe care o are in comisie :
.....................,
.....................,
.....................,
intruniti in comisia convocata de ............................................., ne-am deplasat la cererea dlui X,proprietar al apartamentul nr .......................
unde am constatat urmatoarele (se va consemna incinta /camera unde s-a produs inundatia,bunurile afectate, principalele sale caracteristici, precum si factorul vatamator,
...............................................
...............................................
...............................................

II. Din analiza situatiei la fata locului , comisia constata cu privire la lucrarile/produsele/
obiectele ,bunurile prejudiciate, urmatoarele (se vor inscrie datele din care sa rezulte ca obiectivul prejudiciat functiona corespunzator, se afla in stare tehnica buna, etc ...)
.................................................
.................................................
.................................................

III. Fata de cele mentionate, comisia concluzioneaza urmatoarele :

1. Se estimeaza ca pierderea inregistrata este de (Se va inscrie unitatea de masura specifica a obiectului prejudiciat, denumirea obiectivului prejudiciat gresie,faianta,mobile,bunuri electrice,bunuri sanitare,covoare,etc cantitatea pierderilor
: ......................,
2. ................

Prezentul proces-verbal a fost incheiat in 3 exemplare, din care (se va mentiona modul in care s-au repartizat exemplarele procesului-verbal): .............

Comisia de constatare :
Numele si prenumele / Unitatea si functia / Semnatura
............... ............... ............

Este de preferat sa sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,iar din comisia de constatare obligatoriu trebuie sa faca parte un reprezentant al asociatiei=
presedinte,membru din comitetul executiv,administrator
Chemati presedintele AP sau adminsitratorul pentru constatarea inundatiei. Nu exista un model anume iar cei din CEx nu au nicio obligatie sa fie martori in cazul producerii unei inundatii intre proprietari.

Daca sunteti asigurat chemati asiguratorul sa faca constatarea.

Puteti sa faceti fotografii si eventual un video cu telefonul sau alt dispozitiv de inregistrare pentru a avea probe in cazul in care vecinul nu vrea sa va plateasca prejudiciul.

Vecinul ce parere are, este de acord sa repare prejudiciul sau nu?

Atentie, este obligat sa repare doar ce este afectat, daca o parte din tavan sau perete este afectat asta nu inseamna ca trebuia sa va zugraveasca toata camera!

@ynocentta, "comisia" nu are nicio responsabilitate in aprecierea prejudiciului, cel mult sa aprecieze din punct de vedere vizual ce si cat a fost afectat.
" O pata de aprox. 1,5 x 2 m pe peretele stanga, tavan 1,2 x 1,5 m, parchet afectat pe o suprafata de x mp, plapuma uda, etc., etc. "
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
cyan, moderator
Multumesc pentru raspuns!

In acest moment persoana care a produs daunele este de acord de principiu sa le suporte, dar daca se razgandeste. Am zis sa mai treca o vreme sa se usuce si lucruruile. Daca imi mai permiteti o intrebare: si lucrurile distruse se platesc?

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
Adriantot, moderator
Nu ati precizat daca aveti sau nu asigurare. Asiguratorul despagubeste functie de riscurile asigurate. Cel care a produs paguba trebuie sa repare prejudiciul cauzat, inclusiv obiecte de imbracaminte sau tablouri daca au fost deteriorate.
@cyan
No coment ....
Aprecierea prejudiciului de regula se estimeaza imediat dupa inundatie,pentru ca dupa ce se usuca...vecinul poate sa invoce ca nu a existat niciun prejudiciu
Este diferenta semnificartiva intre o simpla pata care in 10 zile dispare si o inundatie care genereaza scorojirea peretelui,caderea faiantei,etc.
Este evident ca initiatorul topicului nu detine asigurare facultativa,situatie in care ar fi contactat asiguratorul deschidea dosar de dauna,primea c/v prejudiciu constat la bun imobil si alte bunuri
@eliz
Pentru a putea recupera c/v bunuri din proprietate degradate ca urmare a inundatiei,fie va intelegti amiabil,fie este necesara hotarare judecatoreasca definitiva

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecinul de deasupra Baciu Silvia Baciu Silvia Asi dori o Informație dacă se poate.Recent vecina de deasupra s-a inundat bine înțeles inundându-ma si pe mine . Problema cea mai mare e ca eu am ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)