avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozitare prima cenzor si presedinte.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozitare prima cenzor si presedinte.

Buna ziua.Sunt membra a unei asociatii de proprietari. Administartorul si ingrijitorul sunt angajati cu CM. Cenzorul si presedintele nu sunt renumerati.Comitetul a hotarat sa se dea prime de paste pentru presedinte,ingrijitor si cenzor. . Intrebarea este urmatoarea : ce declaratie trebuie completata pentru cei 2 avand in vedere ca ei nu sunt salatiati si ce impozite trebuiesc platite. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lili_75 , utilizator 13:30, 28 Iunie 2016
Pai si aceste prime sunt venituri care pentru salariati maresc "brutul" pe statul de plata, deci toate contributiile se vor calcula la acest nou brut - nu este niciun secret.

Pentru presedinte si cenzor se intocmeste de obicei un alt stat de plata (dar nu este obligatoriu) si functie si de unele particularitati, li se calculeaza si retine la sursa toate contributiile ca si la salariati. Daca sunt pensionari, nu li se calculeaza si retin contributiile la fondul de somaj.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Aveti grija sa completati corect si D112.
Pai asta este problema. Avand in vedere ca presedintele si cenzorul nu sunt renumerati, ei iau prima doar de 2 ori pe an , tot in dec 112 trebuie sa se regaseaca?
Sigur ca da. Cel care intocmeste D112, nu va avea nicio problema sa-i introduca in declaratie de doua ori pe an.
Totusi, pentru a fi total in regula, celor doi sa le intocmiti contracte de mandat, chiar daca nu-i platiti. Alegerea in AG nu este indeajuns bashca ca-i mai stimulati si de doua ori pe an.

Alte discuții în legătură

Contributii retinute la presedintele unei asociatii de proprietari giv giv Buna ziua! Datorita faptului ca nu am gasit un raspun exact care sa ma lamureasca 100% stimati colegi va supun atentiei urmatoarea problema: Avem un ... (vezi toată discuția)
Contract cenzor persoana fizica sau firma? mihaiv1965 mihaiv1965 buna ziua am o dilema contractul de mandat pentru cenzor poate fi facut si pentru o firma specializata sau trebuie incheiat un contract intre asociatia de ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat-ce presupune si cum se calculeaza taxele? eve0389 eve0389 Buna ziua Sunt presedinta [b]noua ca toata conducerea [/b] la o asociatie de locatari si nu stiu ce taxe se platesc pentru contractul de mandat. Cenzorul ... (vezi toată discuția)