avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Plecare in Anglia minor, acte necesare insotitor tert ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Plecare in Anglia minor, acte necesare insotitor tert / imputernicit

Buna ziua! Sunt MINOR!
In vara anului acesta planuiesc sa plec in Mare Britanie pe perioada vacantei, respectiv 1-2 luni. Parinti sunt de acord.
O sa locuiesc in Londra cu un prieten de familie stabilit acolo. El o sa vina in romania timp de 7 zile .Ce acte imi trebuiesc pentru a putea pleca insotit de el?
Cand ma intorc in tara trebuie sa fiu insotit de el? Este timp destul 10 zile pentru intocmirea actelor?
Ce altceva ar fi important de stiut?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
IulianTuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:00, 12 Iunie 2016
E nevoie de:
- declaratie notariala data de ambii parinti prin care isi exprima acordul ca dvs. sa iesiti din tara insotit de X, pe perioada ... pe ruta ... etc. - model aici
[ link extern ]
- persoana cu care iesiti sa aiba extras de cazier judiciar; il obtine de la orice sectie de politie, ar fi bine sa depuna cererea a doua zi dupa ce soseste.

Ajung cu siguranta 10 zile, teoretic in doua zile ar putea fi gata tot. Dupa ce vine, parintii sa faca o copie dupa pasaportul sau cartea lui de identitate si sa mearga la notar, iar el la politie sa depuna cererea pentru extrasul de cazier.

La intoarcere nu mai intreaba nimeni la frontiera de acea declaratie acord, puteti veni singur fara probleme.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru minor pentru iesirea din tara ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua,as dori va rog frumos sa-mi spuneti daca sotia mea care urmeaza sa plece in Romania (din Italia) pentru a duce copilul nostru pe perioada vacantei la ... (vezi toată discuția)
Procura pasaport si insotire minori fara apostila Elena_95 Elena_95 Am o mare problema: sunt in tara de 2 luni impreuna cu surorile mele minore. Mama este in Italia. Eu si surorile mele trebuie sa ne intoarcem in Italia pentru ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)