avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CI- noua lege a indemnizatiei iulie 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CI- noua lege a indemnizatiei iulie 2016

Buna ziua,

Avand in vedere ca serviciile competente raspunzatoare de aceasta problematica nu mi pot da un raspuns coerent, apelez la dumneavoastra pt a ma clarifica.

Datele problemei: Copil nascut in 2015, 12 august. Din august 2014- ianuarie 2015, nu am avut contract de munca, nu am realizat venituri. Prin urmare, dupa trminare concediului medical post-natal, mi-am reluat activitatea(alt angajator)

(din mai 2012-august 2014, ianuarie 2015-prezent am avut contract de munca)

In momentul de fata, data fiind noua lege a indemnizatie, as putea cumva sa beneficirez de stimulentul de insertie.

Mentionez ca dupa term CM, nu am fost inregistrata ca fiind in CIC fara indemnizatie....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 13 Iunie 2016
Potrivit proiectului de modificare a Normelor de aplicare a OUG 111/2010
Art. III – Persoanele care înainte de intrarea în vigoare a Legii nr.66/2016 nu îndeplineau condițiile de acordare a drepturilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare, pot solicita stabilirea dreptului după data de 1 iulie 2016, dacă se încadrează în condițiile prevăzute de art. 2 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, astfel cum a fost acesta modificat prin Legea nr.66/2016.

Prin urmare, dupa intrarea in vigoare a Legii 66/2016, perioada eligibila pentru CCC in cazul dvs. va fi septembrie 2013 - august 2015./b], sens in care , din cele mentionate de dvs. puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC/stimulentul de isnertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului cliviaus10 cliviaus10 Sunt mama unui copil de un an si sase luni. Am revenit la munca cu cateva zile inainte de a implini copilul un an. Sunt in perioada in care dispun de ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 reluare concediu ingrijire copil Kozma_Zsolt Kozma_Zsolt Buna ziua, ma numesc Zsolt si doresc sa ma ajutati cu un raspuns privind reluarea concediului crestere copil ( CCC ) conform legii 66/2016. Situatia mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil asbuchea asbuchea Sunt in concediu ingrijire copil pana la 2 ani din august 2015. Sunt salariata si am si un PF.Cand am depus actele am depus numai veniturile din contractul de ... (vezi toată discuția)