Buna Ziua! Am o nelamurire in legatura cu un proces,care s-a incheiat in urma cu 11 luni de zile.Fosta mea concubina m-a dat in judecat pentru custodia copililui si a castigat-o pt ca nu m-am prezentat la proces deoarece eram in spital.Mi-a venit hotararea Judecatoreasca dupa procesul pe care mi l-a deschis ea si sunt obligat sa platesc pensie de intretinere la copil de 262,5RON lunar. Precizez ca eu am fost plecat in alta zona a tarii si nu am platit nimic,dupa m-am trezit cu un apel de la politia unde are ea domiciliu sa ma prezit,ulterior m-am dus la organele de politie de pe resedinta ei,unde mi-ai zis sa ii platesc din data de 16.06.2015,suna de 2885 RON,pt ca hotararea de judecata este din 2015 si am 1 an de zile. Le-am spus sa ma astepte ca nu am de unde sa dau toata suna asta de : 2885 si mi-au spus oraganele de politie ca trimit dosarul si sa ma astept la puscarie :O ? M-am am un copil de 6 luni care sta cu mine si muncesc pe unde pot si eu. Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu acest caz ? Multumes !? :(
Va trebui sa achitati suma datorata. Daca aveti venituri si va sustrageti acestei obligatii legale, atunci este posibil sa fiti trimis in judecata pt savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Pt viitor este recomandat sa faceti o cerere in instanta in sensul micsorarii pensiei raportat la faptul ca mai aveti in intretinere un minor.
buna seara,
Fapta pentru care ati fost cercetat de politie se numeste Abandon de familie si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani conform art. 378 C.P.
Chiar daca executati sentinta tot va trebui sa platiti asa caaaa platiti.
Cand faceti copii cred ca e bine sa va ganditi cu ce-i cresteti si nu sa va ascundeti sub poala parintilor.
Presupun ca ati trecut de 18 ani asa ca nu mai sunteti sub tutela parintilor. E tot atat de adevarat ca munca e grea.
Acuzat de abandon
Andy19
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am 5 ani de relatie cu o fata timp in care rezultat si un copil cu varsta de 1 si 8 luni. Acum o luna in urma ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
yaya91
Nepoata mea sta cu tatăl ei ,mama a părăsit-o în urma cu vreo 4 ani pt altcineva,acum a băgat dosarul pt divorț,e obligată să plătească pensia ... (vezi toată discuția)