avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Jigniri,amenintari,umiliri si agresiune fizica minor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Jigniri,amenintari,umiliri si agresiune fizica minor

Fica mea in varsta de 14 ani a fost jignita,amenintata,umilita si agresata fizic in sala de curs a scolii de doi profesori in doua situatii diferite,in fata tuturor colegilor care au fost si specificati in sesizarile,implicit declaratiile copilului,la politie.Deasemeni am facut sesizari la protectia copilului ,la scoala,si la inspectoratul scolar.Politia spune ca sunt fapte penale si ca dupa ce intocmesc dosarul il vor inainta unui procuror si apoi ajung in instanta.Intrebare:care sunt exact pasii unei sesizari + declaratie de la scriere pana la verdict ,care sunt faptele pentru care ar fi cercetati profesorii respectivi si daca am vreo sansa in tribunal sa obtin vreun vedict in favoarea copilului.
Asteptati la finalizarea anchetei de catre organele de urmarire penala, pentru ca sa deschis dosar penal. O sa mai fiti chemata de procurorul de caz ptr. declaratii etc.

Sincer nu este bine ce se intampla cu copii nostri, de aceea trebuie taiat raul de la radacina. Daca anumite cadre didactice, nu mai fac fata presiunii din invatamant, sa incerce alta meserie nu sa ne batjocoreasca copii.
Buna seara,
1. Cercetare penala efectuata de politie
2. Urmarire penala efectuata de procuror
3. Instanta de judecata.
Acestia nsunt pasii.
Va sfatuiesc sa discutati si cu fiica dumneavoastra si sa vedeti care au fost, de fapt si de drept, care a fost adevarul.

Asteptai finalizarea cercetarii penale si a urmaririi penale.
Probabil eleva va mai fi solicitata sa dea declaratii.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
Admin, administrator
Tocmai de aceea am si ales sa duc tot procesul asta pana la capat.Fiica mea mai are 2 saptamani de scoala in aceasta institutie si apoi merge la liceu...ea ar scapa de calvarul asta dar raman alti copii pe mana acelor profesori si e pacat...destul ca a inghitit fica mea in sec si a indurat cativa ani...i-am tot ridicat moralul si am incercato sa o sustin pana la finalul scolii caci stiam ca daca incep sesizarile,va avea zile grele in scoala aia si chiar asa a fost caci dupa ce am depus sesizarile au inceput tot felul de presiuni si de instigari la ura ale diferitilor profesori facut in mod fatis colegilor ei.In fine,nici macar un"scuze,imi pare rau"nu am auzit de la profesorii astia si nici de la conducerea institutiei,semn ca practicile astea sunt admise si chiar acoperite de condurere.O intreaga clasa,dealungul timpului a fost jignita,umilita,amenintata...elevi loviti si apoi ca sa nu spuna acasa,recompensati cu cate un 10.Declaratia luata de politistul care a preluat cazul a fost solicitata fiicei mele la doua luni de la incident si cand i-am reprosat ca in doua luni se putea intampla multe,a spus foarte revoltat"ce vroiati,sa vin din medical sa va rezolv d.voastra sesizarea" iar dupa alte doua saptamani cand a fost si agresat nu doar amenintata a spus"pai o avea fata ceva" desi ii sesizasem si solicitasem cu 3 luni in urma sa verifice daca e vina fetei sau a profesorilor.De aceea intrebam daca am vre-o sansa caci la cum decurg lucrurile am slabe sperante ca politistul inainteaza unui procurior ,dosarul.Sincer abia in fata procurorului incepe adevarata poveste caci acolo am sa aduc acuze tuturor celor care au ascuns aceste fapte si celor care au incercat sa imi bage pumnul in gura.App: ffica mea pe langa investigatii medicale in urma agresiunii(a fost data cyu capul de tabla,izbita de catedra unde sa lovit la abdomen,a fost izbita de un dulap din clasa si lovita cu capul de usa)a facut si consiliere cu un psiholog pus la dispozitie de protectia copilului.Multumesc frumos pentru raspuns...


Dată post: Luni, 13 Iunie 2016, 21:46
Sunt elevii clasei martori la evenimentele impotriva fiicei mele dar si ei intre ei...martori la ce a patit fiecare in parte caci se intamplau in clasa.Bineinteles ca sunt mentionati toti martorii in declarariile date politiei.Oricum,Indiferent de situatie,un adult nu are voie sa agreseze un copil decat in situatia in care se apara( autoaprare) dar tinand cont de faptul ca profesorul care aggreseaza este barbat si are aproape 2 metrii inaltime,iar fiica mea este fata ,slabuta si are cam un metru si un pic inaltime,nu exista scuze.Cat despre injurii,jigniri,amenintari cu bataia...poti sa-ti imaginezi ca sunt doar vorbe in vant cand vezi in jurul tau colegi care sunt loviti dupa ce sunt amenintati?Drept dovada ca la doua saptamani de la amenintare de bataie de catre un profesor,un alt profesor da cu ea de tot ce intalneste in clasa.Multumesc frumos pentru informatiile in legatura cu pasii firesti ai unei sesizari.Sper ca cineva sa scoata adevarul la suprafata si cine e vinovat,sa plateasca.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara,
Drept dovada ca la doua saptamani de la amenintare de bataie de catre un profesor,un alt profesor da cu ea de tot ce intalneste in clasa.

Aveti certificat medico-legal?
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Admin, administrator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

AVETI CERIFICAT MEDICO LEGAL?


Am ecografie abdominala,am radiografii antebrate,radiografie umar,EKG pentru cap precum si certificat medicolegal dar domnia voastra ca si avocat trebuia sa stiti ca actele medicale doar sustin plangerea si nu sunt conditia sesizarii si ca sa va si "desensez"va dau un exemplu: tampitule,prostule,nesimtitule, analfabetule..etc... sunt apelative care nu pot fi sustinute cu acte medicale iar un exemple de agresiune care nu poate fi dovedit cu acte desi poate exista... un picior in burta unei persoane , un picior in sex, un picior dupa ceafa, un pumn in stomac, trasul de par...deci domnule avocat,daca in sesizarea catre politie scrie martorii cu nume si prenume iar martorii au dat si ei declaratii...
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Copil batut in scoala de elevii altei scoli coka coka Buna ziua,copilul meu , elev in clasa a-7-a a fost batut in scoala in care invata , de elevii altei scoli, chiar in clasa lui ! Acest lucru sa intamplat la ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)