avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. Puteți să îmi dați o idee?

Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii si probesorii, vorbeste murdar, face semne obscesne, pipaie fetele prim clasa cu forta .....etc. Parintii nu vin la sedinte, nu raspund la telefon...
As vrea sa initiez un memoriu catre directorul scolii dar nu stiu de unde sa incep...Va rog, puteti sa imi dati o idee?
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:49, 19 Noiembrie 2019
Va sugerez sa faceți o notificare nu un memoriu. Asa ii descrieți problemele apărute și mai ales insistați pe efectele asupra copilului dumneavoastră și ale celorlalți copii din clasa. Puteți anunța și Protecția Copilului pentru ca doar ei pot baga copilul în terapie dacă e cazul, pot lua niște masuri.
Un copil cu un asa comportament e foarte posibil sa fie la rândul lui abuzat.
Multumesc!
Ce urmariti cu acest memoriu? Pentru ca e importanta finalitatea actului pe care il trimiteti.
Daca doriti sa scapati de copil, saracul, nu e legal. Daca doriti sa il ajutati sa fie mai bine, atunci ar trebui discutate solutiile cu scoala, consilierul, dirigintele, directorul, toti au atributii in acest sens si nu ne-ati spus ce s-a intreprins pana acum pentru copil.
Astept detalii.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
13 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum dacă dorește sa scape de copil nu e legal? Copilul poate fi exmatriculat. Nu ați citit ce face? E agresiv, pipăie fetele, asta cât de legal este? V,-ați lasă fata la școală în astfel de condiții? Eu nu. De ce legal ul unui huligan sa fie mai presus decât legal ul celorlalți?
Dacă situația e atât de grava adolescentul are nevoie de terapie și sa fie reintegrat treptat în colectiv. Dar nu cred ca e legal, normal sau emoțional sănătos pentru o adolescenta sa fie agresat fizic zldi hartuita zilnic.
Copilul in cauza a fost lasat repetent de 2 ori cu nota scazuta la purtare, cat si exmatriculat datorita notelor la purtare. Este un copil problema. Merge la consiliere in scoala dar nu s-a stabilit cauza comportamentui sau. Este doar parerea mea, dar cred ca este un copil agresat acasa. Oricum, nu am dat nastere unui copil pentru a fi in permanent speriat de ideea de a merge la scoala deoarece baiatul .X face si drege......
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
popovicidaniela, utilizator

Alte discuții în legătură

Bullying scolar salutare. am urmatoarea problemă, fiind cadru ... richard1977 richard1977 Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)