avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cod CAEN la PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cod CAEN la PFA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva opinii in legatura cu urmatoarele spete:
1. O PFA care doreste sa modifice cele 2 coduri CAEN pe care le are in prezent (principal si secundar) si sa lucreze in continuare pe alte coduri, trebuie sa dovedeasca ca are pregatire profesionala potrivita cu acele coduri? Codurile actuale sunt in domeniul comertului cu prod alimentare si nealimentare iar cele pe care le doreste de acum inainte sunt in zona de servicii de tipul paypoint+ ceva legat tot de comert cu prod alimentare ambalate.
2. Care ar fi documentele prin care demonstreaza pregatirea profesionala pentru prestarea serviciilor de tip paypoint?
3. Ce cod CAEN ar fi potrivit pentru serviciile paypoint?
4. Cate coduri CAEN poate avea o PFA?
5.Ar putea aceeasi PFA sa aiba cod CAEN 6622 (intermedieri asigurari) in acelasi timp cu alte coduri? - intrebarea vine in contextul in care la SRL-uri CAEN -ul 6622 este unic obligatoriu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CristinaPopi , utilizator 14:56, 16 Iunie 2016
1. O PFA poate sa-si schimbe codurile CAEN, sa adauge la cele deja existente etc. La ORC nu se vor mai cere documente legate de calificare.
2. Vezi punctul 1.
3.
4. Oricate, si nu e obligata sa le desfasoare efectiv.
5. Pe PFA codul 6622 se desfasoara ca asistent in brokeraj si se trece in paranteza acest lucru. Se pot desfasura si alte activitati (eu sunt in aceasta situatie). Agentii de asigurari si asistentii in brokeraj care vor sa desfasoare doar aceasta activitate legata de asigurari se pot incrie la ANAF ca PFI, fara a se mai inscrie si la ORC.
Multumesc mult.
Inteleg ca,in cazul unei PFA care are in prezent CAEN principal 7722 (inchiriere DVD) si secundar 4711(comert) se poate modifica codul principal si sa devina 6622 iar codul 7722 sa treaca in secundar? Persoana care are acest PFA are si CIF de la ANAF pentru asistent in brokeraj, iar intrebarea e daca ar putea desfasura cel putin toate aceste 3 activitati pe aceeasi PFA, cea care este inregistrata la Reg Com. N-ar vrea sa mai aiba grija a 2 CUI-uri, daca ar putea pe aceeasi PFA sa faca si intermedieri in asigurari si alte activitati, atunci ar putea sa radieze PF-ul de la Anaf, nu? Un CAEN potrivit pentru servicii plati facturi tip paypoint, payzone, etc, cunoasteti?- ma tot uit in Coduri CAEN, insa nu vad nimic care sa se potriveasca. Multumesc!
Este corect; renuntati la CIF pentru asigurari si faceti totul pe PFA. Aceasta activitate o puteti trece secundara fara sa schimbati activitatea principala. Va costa mai putin la ORC. pentru ca nu mai schimbati si certificatul de inregistrare.

Cred ca acesta ar fi potrivit:

8299 Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
Această clasă include activităţi de servicii suport, cum sunt:
-asigurarea rapoartelor integrale şi a înregistrărilor stenodactilografice a procedurilor juridice în direct şi
transcrierea ulterioară a materialelor înregistrate, cum ar fi:
-servicii de înregistrare sau înregistrare stenodactilografică a lucrărilor din tribunale
-servicii de stenografiere publice
-captarea în timp real (adică simultană) în circuit închis a transmisiunilor TV în direct a adunărilor, conferinţelor, etc.
-servicii de elaborare a codurilor de bare
-servicii de imprimare a codurilor de bare
-servicii de organizare a strângerii de fonduri pe bază de tarif sau contract
-servicii de repunere în posesie
-servicii de colectare a monedelor din contoarele parcărilor
-activităţi ale vânzătorilor independenţi la licitaţii
-administrarea programelor de fidelitate
-alte activităţi suport furnizate de obicei întreprinderilor , neclasificate în altă parte

Această clasă exclude:
-asigurarea de servicii de transcriere a documentelor, vezi 8219
-servicii de înregistrare, post producţie, pe film sau bandă sau servicii de subtitrare, vezi 5912

[ link extern ]
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat rar si administrator la un srl sabina24 sabina24 Buna ziua! Un angajat R.A.R, in functia de inginer, poate sa fie administratorul si actionarul unui SRL care desfasoara in principal activitati de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare la registrul comertului Flow Flow Buna ziua! Sunt persoana fizica, inregistrata cu CIF la ANAF. Pot sa ma inregistrez la Registrul Comertului pentru a putea deschide un punct de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea asistentilor in brokeraj/ a agentilor in asigurari ellla_ ellla_ Va pun in discutie o problema de care m-am \"lovit\" : agentii si asistentii in brokeraj in asigurari, care pana acum ceva vreme se inregistrau ca PFI la ... (vezi toată discuția)