avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru neachitata...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru neachitata...

Buna ziua,
In urma unei contestații tatalui meu i s-a adus la cunoștință ca trebuie sa achite p taxa de timbru. A favut cerere de scutire, insa i s-a acordat reducere cu esalonare. In acest caz, tata a facut o cerere (ce-i drept, dupa trecerea celor 5 zile pentru apel - fiind sarbatorile de iarna) in care a specificat ca nu are cu ce o achita si in cazul in care nu i se acorda scutirea, doreste sa renunte la proces. La termenul ulterior s-a incheiat procesul ( fara a se face mentiunea ca reclamantul renunta) fara a se mai mentiona vre-o taxa de achitat. Acum, dupa cateva luni de la incheierea procesului, tata s-a trezit ca are de achitat taxa de timbru la administrația locala. Este corect? Se mai poate face ceva, pentru a nu achita aceasta suma?
Mulțumesc!
Trebuie sa achite taxa de timbru stabilita, intrucat a beneficiat de ajutorul public judiciar prin reducere si esalonare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru admisa esalonat la plata Andreea Constantin Andreea Constantin Speta este urmatoarea: Societatea X a actionat in judecata societatea Y, obiectul actiunii fiind pretentii (neachitarea lucrarilor executate de X). Taxa de ... (vezi toată discuția)
Succesiune eka20 eka20 Buna ziua! Ce se intampla, daca nu se achita taxa de timbru, in cazul unei succesiuni dezbatute, din pacate, in instanta? Masa succesorala este compusa ... (vezi toată discuția)
Pentru a nu plati taxa judiciara de timbru pentru daunele solicitate se poate cere amanarea sau suspendarea judecarii acestui capat de cerere? cristiannegru cristiannegru - in actiunea sa, tatal meu a solicitat: pe langa obligatia principala, si obligarea paratei – la plata de cheltuieli de judecata ocazionate cu ... (vezi toată discuția)