avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul social al unei firme se muta dintr-un sector in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul social al unei firme se muta dintr-un sector in altul al Bucurestiului.

Buna ziua,
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez juridic si fiscal pentru a muta sediul social al firmei dintr-un sector in altul.Ce documente trebuiesc intocmite la Registrul Comertului si apoi la ANAF-ul celor doua dectoare.Deasemeni doresc sa stiu cat dureaza aceasta mutare de dosar fiscal de la vechiul sediu care este acum in sector 3 la noul sediul care va fi in Ilfov
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 09:13, 30 Iunie 2016
Buna ziua,
Actele necesare schimbarii sediului social sunt:
- Cererea de inregistrare – in original;
- Declaratie Model 3 (Declaratie-tip pe propria raspundere, in original, semnata de catre Asociati/ Administratori din care sa rezulte, acolo unde este cazul, ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip)
- Decizia Asociatului Unic/ Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor;
- Actul Constitutiv Actualizat;
- Certificatul de Inmatriculare (in original) si Certificatele constatatoare – in original (sediu, terti, punct de lucru – dupa caz);
- Contractul de Comodat/ Inchiriere (documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social; in cazul in care Contractul de Inchirere este incheiat cu persoana fizica, acesta trebuie inregistrat obligatoriu la Administratia Financiara in circumpscriptia careia se afla imobilul);
- Copia dupa dovada dreptului de proprietate asupra imobilului unde se va muta sediul social (contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor etc.)
- in cazul in care va veti muta sediul social in alt judet, veti avea nevoie de o rezervare de denumire a firmei, daca aceasta este inregistrata inainte de 2004.
Trebuie sa stiti ca, odata cu schimbarea sediului social in alt judet, firma va fi radiata automat din judetul in care a fost inregistrata initial.
Cu stima,
Reinvent Consulting

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu firma sebilika sebilika Buna ziua,vreau sa mut sediul firmei la mine acasa intr-un bloc si nu stiu ce acte am nevoie,cam cat dureaza si cat costa. Va multumesc si va doresc o zi ... (vezi toată discuția)
Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)