avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... unde se termina cat poate munci o menajera in 4 ore si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

unde se termina cat poate munci o menajera in 4 ore si unde incepe abuzul

fisa postului unei menajere la o firma care detine mai multe etaje ,cu pereti de sticla intre birouri ,splat podele ,sters geamuri si pereti de sticla ,sters pervazuri ,uda flori ,igienizeaza cate 4 toalete pe fiecare etaj,sterge 200 birouri ,strange gunoiul ,de la fiecare functionar ,curate bucatariile cate una pe etaj.....toate si totul in 6 ore.cum se face o fisa a postului .E la latitudinea sefului ,care stabileste "omeneste" cat din aceste activitati pot fi indeplinite fizic ? unde si cum se stabileste abuzul
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 30 Iunie 2016
1. Potrivit art.130 Cmun., norma de muncă se exprimă, în funcţie de caracteristicile procesului de producţie sau de alte activităţi ce se normează, sub formă de norme de timp, norme de producţie, norme de personal, sferă de atribuţii sau sub alte forme corespunzătoare specificului fiecărei activităţi.

2. Normele de munca se elaboreaza de catre angajator, conform normativelor in vigoare, sau, in cazul in care nu exista normative, normele de munca se elaboreaza de catre angajator dupa consultarea sindicatului reprezentativ ori, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor. (art.132 C.mun.)

3. Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

4. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de lucru conform fisei postului theonewho theonewho Buna ziua, Va rog sa îmi transmiteți cum și dacă poate fi contestata fisa postului (semnata) care acoperă mult peste o singura normal de lucru. Sunt ... (vezi toată discuția)
Preluare atributii coleg ce a demisionat Iglu2000 Iglu2000 Bună ziua, dintr-o echipă de două persoane cu volum ridicat de muncă, colegul ce avea o pozitie superioara, dintre a demisionat. Angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Camerista neplătită sâmbăta Calucarita Calucarita Lucrez camerista si am 16 camere de intretinut,lucrez si sambata si nu este platita,intrebare,cate camere ar trebui sa am in intretinere, legat (vezi toată discuția)