avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea cererii datorita neprecizarii C.N.P.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea cererii datorita neprecizarii C.N.P.

Instanta a dispus anularea cererii motivand ca reclamantul nu a dat curs solicitarii de a-si preciza c.n.p.-ul.Totusi la cererea depusa de reclamant este anexata dovada achitarii taxei de timbru judiciar la centrul D.I.T.L.(directia impozite taxe locale) pe chitanta tip fiind mentionate (tiparite) numele platitorului si c.n.p.-ul acestuia.In eventualitatea formularii cererii de reexaminare in termen ce sanse are reclamantul ca cererea sa fie repusa pe rol?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:25, 4 Iulie 2016
CNP-ul trebuie mentionat in cerere, conform Codului de procedura civila si nu in alte documente anexate cererii.

Intr-adevar, din studierea tuturor documentelor depuse, instanta putea observa si CNP-ul. Insa, exista posibilitatea ca instanta sa nu fi ajuns sa studieze chitanta aferenta taxei de timbru din varii motive, unul fiind insusi faptul ca nu a fost indeplinita conditia cu privire la conformitatea cererii cu Codul de procedura civila. Cererea de reexaminare are sansele relativ scazute, dar pana la urma instanta fiind cea care decide intelegand totusi situatia descrisa, insa nu exista astfel de garantii in nici un fel.

Daca mai sunteti in termen sau ca sa nu pierdeti termenul si in cazul in care taxa de timbru nu este foarte mare, ar fi recomandabil sa depuneti cererea din nou.
Intr-adevar, trebuia completat si CNP conform art.194 a)NCPC.Daca mai sunteti in termenul de 15 zile de la comunicarea incheierii de anulare .formulati cerere de reexaminare conf. art.200(6) NCPC.,ar trebui sa aveti sanse, dar......instanta este suverana.
Eu nu vă dau nicio șansă într-o eventuală cerere de reexaminare. Nu este obligația instanței să caute C.N.P.-ul în actele anexate cererii, ci este obligația reclamantului să îl scrie în cererea de chemare în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema legata de procedura prealabila cezarad cezarad Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar civil in care am chemat pentru raspundere delictuala o societate comerciala in solidar cu administratorii ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea catinf catinf Buna ziua, Am depus o actiune de contestatie la executare prin care am cerut anularea incuviintarii executarii silite si desfiintarea dosarului. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Judecatoria cere sa precizez cnp-ul unei persoane ContSters414820 ContSters414820 La judecatorie mi sa cerut sa aduc cnp persoanei care o reclamam .au facuto ca sa nu mai pot porni procesul ca nimebi nu a vru sa dea detali despre cnp -ul ... (vezi toată discuția)