avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... zi libera pentru analize medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

zi libera pentru analize medicina muncii

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea analizelor medicale anuale -medicina muncii (bugetari) se acorda o zi libera? sau acea zi este cea in care se fac analizele, care de obicei dureaza si 6 ore???Esti obligat sa te intorci la serviciu dupa analizele medicale anuale? Care este temeiul legal? Va multumesc mult pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:35, 11 Iulie 2016
Supravegherea starii de sanatate a lucratorilor se efectueaza cu respectarea prevederilor HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
-Art.6 Angajatorii din orice domeniu de activitate, atat din sectorul public, cat si din sectorul privat, sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
-Art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
-Art.39 Lucratorul este obligat sa se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sanatatii la locul de munca, conform planificarii efectuate de catre medicul de medicina muncii, cu acordul angajatorului.
Dupa cum se observa, angajatorul, indiferent de domeniul de activitate, asigura conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice si impreuna cu medicul specialist de medicina muncii planifica lucratorii la controlul medical periodic.
Planificarea anuala la controlul medical periodic constituie anexa la contractul colectiv de munca incheiat la nivelul firmei si se comunica lucratorilor - data, ora/ interval orar, locul/ cabinetele medicale/ medicul, etc.
calin cristiana a scris:

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea analizelor medicale anuale -medicina muncii (bugetari) se acorda o zi libera? ....


Vorbim despre personal contractual sau functionar public ?
Prevederile HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare sunt obligatorii (vezi art.6), indiferent de domeniul de activitate, forma de organizare/ sectorul public sau privat, deci implicit si pentru personalul contractual sau functionar public. 

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical periodic functionari publici sonias sonias Buna seara. va rog sa imi spuneti daca fiind functionar public, beneficiez de o zi libera platita pentru efectuarea analizelor de medicina muncii. eventual si ... (vezi toată discuția)
Zi liber platita pentru analize medicale Ilie Nina Ilie Nina Buna ziua, fiica mea este nou angajata intr-o companie, iar la sfarsitul lunii mai 2019 este programata pt analize medicale anuale. Ziua in care merge la ... (vezi toată discuția)
Analize medicale suportate de institutie sau angajat. RobertAlexandruV RobertAlexandruV Buna ziua. Va rog sa ma indumati in rezolvarea unei neintelegeri. Ma refer la analizele medicale periodice anuale ale conducatorilor auto de transport ... (vezi toată discuția)