avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Temei legal pentru montare schela in curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Temei legal pentru montare schela in curtea vecinului

Buna ziua,
Locuiesc in oras, la casa, si in anii 2007-2008 un vecin a construit o casa D+P+E fara autorizatie la distanta de 0.50m de gard. Pentru a se racorda la energie electrica si apa si-a scos o autorizatie de construire (cred ca in urma unei mici amenzi...). Casa nu a terminat-o la exterior (nu a tencuit-o si nu i-a facut fatada).
Cu el nu eram in relatii bune deoarece nu m-a lasat sa schimb gardul dintre noi (foarte vechi si numai gauri...) asa ca am construit un gard nou langa cel vechi... pierzand cca 0.30 m pe toata lungimea proprietatii (temelie langa temelie, etc).
Dupa ce am terminat gardul vecinul a daramat gardul vechi si si-a largit proprietatea cu 0.3 m. In aceste conditii si-a construit casa la 0.5 m de noul meu gard. Nu si-a facut fatada ca nu ii incapea nici o schela pe 0.5m (si cred ca nici bani nu a mai avut ca nu si-a facut fatada pe nici o latura a casei)
Vara aceasta a vandut casa (iunie 2016) si noul vecin vrea sa-si termine fatada ( termoizolatie + tencuire + vopsea decorativa). Noul vecin nu a luat legatura cu mine, dar vad ca si-a adus schela si incepe sa-si faca fatada. Cred ca o sa vrea sa faca si in partea dinspre proprietatea mea.
Ma poate obliga sa monteze schela in curtea mea?
II mai trebuie autorizatie de construire pentru realizarea fatadei?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:51, 5 Iulie 2016
Vecinul nu poate monta schela pe terenul dvs. daca nu veti ajunge la o intelegere. Il puteti da in judecata pentru incalcarea proprietatii dvs. si sa-i cereti daune materiale si daune morale.
Pentru continuarea lucrarilor de ctii. vecinul are nevoie de autorizatie de la primarie, in conditiile in care vechea autorizatie a expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie IancuV IancuV Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie. (vezi toată discuția)
Modificare gard despartitor proprietate grun_2014 grun_2014 Buna ziua, Situatia pe care o raportez este in felul urmator: - intre 2 proprietati exista gard despartitor construit de care mine (cu proiect, fundatie si ... (vezi toată discuția)
Zid despartitor alex199208 alex199208 Buna seara, Am o casa pentru care s-a ridicat un zid despartitor. Acest zid este pe aceeasi linie cu casa mea! Vecinul de langa mine nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)