In urma decesului parintilor au ramas doi mostenitori pentru o proprietate compusa din teren si o casa construita pe acel teren.S-a facut succesiunea in urma careia am devenit amandoi proprietatari cu drepturi de 50-50.Sora mea cere sa-si primeasca partea ei,lucru cu care sunt de acord dar eu nu vreau sa vand partea mea.Ca urmare ma avertizeaza ca va face un contract de comodat cu o terta persoana care nu stiu ce drepturi va avea in aceasta proprietate.Vreau sa intreb daca este posibil acest lucru, mai ales ca nu avem nici cadastru facut pe proprietate,nici partaj ,absolut nimic in afara de succesiune.Ce variante ar avea sau cum s-ar putea rezolva problema intre noi,cei doi mostenitori.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca sunt necesare si alte lamuriri pentru acest raspuns va stau la dispozitie.
In aceasta situatie comodatul nu poate fi incheiat decat cu acordul dvs.
DAR poate sa ceara partajul in instanta, iar daca nu aveti sa ii dati bani pe jumatate, imobilul va fi scos la licitatie si banii impartiti.
Imi cer scuze dar eu sunt un pic mai insistent,(un fel de Toma)asa ca am sa va intreb daca partajul nu se poate face in doua variante:
1.Cea spusa de dumneavoastra ,ca despagubirea
2. in natura (nu stiu daca este corecta denumirea) adica tragem un zid pe jumatate si fiecare isi ia partea lui(in cazul unei bune intelegeri intre parti)
@ bgeorgescu
Dată post: Sambata, 16 Iulie 2016, 06:33
Forum Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele
Subiect partaj
Cum se desfasoara actiunea de partaj?
@ Car3men
Forum Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele
Discuţie partaj
Dată mesaj Sambata, 16 Iulie 2016, 07:02
Cam neclara intrebarea dvs!!!!
"Actiunea de partaj" este de fapt cererea pe care o formulati ai o depuneti la judecatorie.
Deci cererea respectiva, nu are cum "sa se desfasoare".
======
:offtopic: Interventie moderator
Nu mai postati aceasi intrebare pe mai multe topicuri. Este o incalcare a regulamentului.
Pe viitor, va invit sa urmariti raspunsurile la problema dvs pe acest topic. Celalalt topic deschis de dvs a fost sters.
Mostenire
marimarimokus
mostenire inainte de casatorie pe contract este doar persoana care a mostenit apartamentul .in cazul divortului se inparte mostenirea si daca nu fostta sotie ... (vezi toată discuția)
Demisie
Rvasile
Buna ziua amo nelamurire va rog un sfat mi_ am dat demisia cu data de 31 06 2016(data nu exista iunie este din 30 de zile) in data de 02 06 firma mia desfacut ... (vezi toată discuția)