avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Informare privind stadiul urmăririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Informare privind stadiul urmăririi penale

Bună seara,

Conform art. 81 alin. (1) lit. d) din C. proc. pen, "dreptul de a fi informată, INTR-UN TERMEN REZONABIL, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate"

Prin termen rezonabil, ce perioadă de timp se înţelege? Până în 15 -20 dezile?

O seară minunata!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:49, 16 Iulie 2016
Termenul rezonabil e o noțiune relativa.

Mai bine mergeți sa studiați dosarul ca primiți mai repede răspuns asa.

Eu merg la dosar.
Am solicitat si sa consult actele dosarului si deocamdata nu am primit aprobarea cererii. Procurorul imi spune sa astept ca se efectueaza cercetari, iar politia judiciara spune ca a transmis dosarul la Parchet si trebuie data solutie.

Pot face o noua solicitare prividn comunicarea stadiului urmaririi penal? Adica am facut o cerere in decembrie 2015 si una la inceputul lui iunie, 2016 si n-am primit raspuns deocamdata.

Multumesc de raspuns!
Puteți face o noua cerere.

Dacă fac cercetări depinde și de specificul cercetărilor și pot avea dreptate sa va tina în așteptare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 81 (d) drepturile persoanei vătămate Camelia-Simona Camelia-Simona Art. 81 Drepturile persoanei vătămate d) dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa ... (vezi toată discuția)
Termen rezonabil art. 81 alin. 1 lit. d n.c.p.p. danapop24 danapop24 Buna ziua, Conform art. 81 alin. (1) lit. d) Drepturile persoanei vătămate (1) În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele ... (vezi toată discuția)
Informatii din timpul unei anchete ale politiei acrucspiru acrucspiru Buna ziiua, In urma cu cca 2 luni am fost victima unui furt. Mi-au fost furate acte, telefoane si bani. (deci implicit hotii stiu adresa unde locuiesc). Am ... (vezi toată discuția)