avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite pentru cladirile mobile
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite pentru cladirile mobile

Se plateste impozit pentru cladirile mobile ?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:59, 21 Iulie 2016
Da dacă este păstrată pe același amplasament cel puțin pe durata unui an calendaristic.

Cod fiscal, art 453, litera b
[ link extern ]

Definiții
În înțelesul prezentului titlu, expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
b) clădire - orice construcție situată deasupra solului și/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosința sa, și care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalații, echipamente și altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereții și acoperișul, indiferent de materialele din care sunt construite;

Norme metodologice:
[ link extern ]

2. (1) În vederea încadrării unei construcții în categoria clădirilor, conform definiției de la art. 453 lit. b) din Codul fiscal, aceasta trebuie să fie fixată în pământ cu caracter permanent, respectiv trebuie să existe intenția de a fi păstrat pe același amplasament cel puțin pe durata unui an calendaristic.

(2) De exemplu, sunt considerate clădiri, în înțelesul alin. (1), un container folosit ca punct de vânzare, o tonetă de ziare, o toaletă publică instalată într-un parc, care sunt menținute în același loc mai mult de un an calendaristic.

(3) De exemplu, nu sunt considerate clădiri, în înțelesul alin. (1): un container folosit ca vestiar pe durata unui șantier, instalat între 1 mai 2016 și 30 septembrie 2017, o toaletă publică amplasată pe durata unui concert, un cort, un balon pentru acoperirea unui teren de sport, care vara este strâns, o casă de lemn amplasată în curtea unui magazin în vederea vânzării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit container fara fundatie elena rox elena rox Aduc un container cu picioare din Italia si il folosesc sa produc cascaval. Daca nu are fundatie trebuie sa platesc impozit? (vezi toată discuția)
Ref. ipozitarea unei cladiri avand destinatia de moara nicollettaB nicollettaB Buna ziua, sunt persoana fizica si detin o moara, in vederea completarii declaratiei pt stabilirea impozitului pe cladiri nerezidentiale aflate in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Achizitie container tip santier mirabelaanamaria mirabelaanamaria Buna ziua, am si eu o nelamurire sunt o SC si am achizitionat un containet tip santier pe care la-m amplasat pe un teren unde am dechis un punct de lucru, in ... (vezi toată discuția)