avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CARNETUL DE MUNCA - INSCRIEREA SPORURILOR OBTINUTE IN ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CARNETUL DE MUNCA - INSCRIEREA SPORURILOR OBTINUTE IN INSTANTA DAR NEACHITATE

Cum se trateaza situatia urmatoare
- Angajatul a obtinut in instanta plata RETROACTIVA a unor sporuri salariale dar acestea vor fi acordate conform Ordonantei in cursul urmatorilor 3 ani.
Angajatul trebuie sa iasa la pensie pentru limita de varsta in luna septembrie. Intrebarea este daca angajatorul trebuie sa nu sa inscrie in Carnetul de Munca aceste sporuri salariate care nu au fost achitate si cum se va proceda in viitor cu privire la drepturile de pensie pentru aceste sporuri ?
Cel mai recent răspuns: simo.s , utilizator 09:44, 10 Septembrie 2009
Inscrierea lor in Cartea de munca este obligatorie, iar plata seva face oricum respectand sentinta judecatoreasca, chiar si dupa iesirea la pensie.
Drepturile de pensie vor fi calculate conform bazei contributive inscrise in declaratia nominala pe care o depune lunar angajatorul la casa teritoriala de pensii.

Daca iesiti la pensie nu are cum sa mai depuna angajatorul vreo declaratie nominala, deci sumele nu vor fi avute in vedere la calculul pensiei.

Despre ce ordonanta scrieti, oare?

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Gabriela Pintea a scris:

Drepturile de pensie vor fi calculate conform bazei contributive inscrise in declaratia nominala pe care o depune lunar angajatorul la casa teritoriala de pensii.

Daca iesiti la pensie nu are cum sa mai depuna angajatorul vreo declaratie nominala, deci sumele nu vor fi avute in vedere la calculul pensiei.

Despre ce ordonanta scrieti, oare?

Consilier juridic,
Gabriela Pintea




OUG care esaloneaza plata drepturilor salariale castigate in instanta, publicata in M. Of.
2009-06-19 00:00 Avocatnet.ro
Ordonanta de urgenta nr. 71/2009, prin care Guvernul a decis esalonarea platii sporurilor sau altor drepturi salariale, acordate sau recunoscute prin hotarari judecatoresti in sectorul bugetar, pentru perioada 2010-2012, a fost publicata in Monitorul Oficial.
Asta inseamna ca ati lucrat in sectorul bugetar pentru care sunt aplicabile prevederile OUG nr.71/2009.

Art. 1
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(2) In cursul termenului prevazut la alin. (1) orice cerere de executare silita se suspenda de drept.
(3) Sumele prevazute la alin. (1), platite in temeiul prezentei ordonanie de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
(4) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, prin sectorul bugetar se intelege autoritatile si institutiile publice a caror finantare se asigura astfel:
a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
c) integral din venituri proprii.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare declaratie nominala de plata a cas sava elvira sava elvira Am castigat in instanta plata suplimentului de treapta si de post,dar conform oug.71/2009 unitatea nu a achitat drepturile.Acum fiind pensionara doresc ... (vezi toată discuția)
Administratie publica locala In iunie 2009 am cistigat in instanta niste sporuri salariale retroactive din 2004 pina in 2006.Primarul da dispozitie in baza O.U.G. nr.71/2009 in 4 martie ... (vezi toată discuția)
Oug 71 tzindirela tzindirela In cazul in care s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, data de Curtea de Apel, in data de 22 aprilie 2009, in vederea primirii unor diferente ... (vezi toată discuția)