avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cu aviz (depasire 90 zile/an)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cu aviz (depasire 90 zile/an)

Buna dimineata,

Inteleg ca, incepând cu a 90-a zi concediul se poate prelungi până la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Daca afectiunea persista, incepand din cea de-a 90 zi ,pana la 183 zile cm se acorda doar cu aviz!

Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa merg? unde gasesc acest medic expert?
Cel mai recent răspuns: Gelygely , utilizator 14:19, 23 August 2023
Primul pas ar trebui sa fie la medical de familie, mai ales ca orice certificat medical poarta viza acestuia. Medicul de familie va va indruma la Comisia de Verificare a Capacitatii de Munca, cel putin asa stiu ca se numea institutia acum cativa ani, din zona unde locuiti.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
LIVIU NISTEA, utilizator
oanadumitru1976 a scris:

Buna dimineata,


Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa merg? unde gasesc acest medic expert?


In cazul in care medicul specialist constata caati beneficiat de 90 zile calendaristice (in decursul a 12 luni retroactiv) de incapacitate temporara de munca si considera ca necesitati in continuare concediu medical, in vederea avizarii concediului medical peste 90 de zile (dar nu mai mult de 183zile), sunt necesare urmatoarele acte:

- referat medical privind prelungirea concediu medical peste 90 zile completat de medicul specialist curant;
- documentatia medicala necesara stabilirii diagnosticului clinic, stadiului de evolutie a bolii si procnosticului recuperator ( bilete de iesire din spital, examene paraclinice si de laborator ), plan medical de recuperare.

In vederea prelungirii concediului medical peste 90 de zile,aveti obligatia sa va prezentati cu actele mentionate mai sus la medicului expert al asigurarilor sociale, de la Casa de Pensii din judetul de resedinta,pentru a se aviza concediul medical ATENTIE,cu cel putin 10 zile inainte de expirarea concediului medical avut anterior.
Buna ziua,,, in luna mai 2024, ma voi pensiona la limita de vârstă,
Momentan sunt angajata, dar datorita efortului la locul de munca, mi sau atrofiat tendoanele la mîini, si dr chirurg,a decis sa mă opereze ,voi suferi la ambele miini această operație,,
Seful de la serviciu, nu este foarte incantat,de cele auzite,,,
Voi sta cam mult in concediu medical,,,
Care ar fi urmatorul pas ,ce ar putea să-mi facă directorul firmei?
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu medical pompiliairina pompiliairina In cursul unui an calendaristic cate zile de concediu medical am voie sa am? Conteaza daca zilele sunt de la specilaist sau medicul de familie? (vezi toată discuția)
Concediu medical artroscopie alexm91 alexm91 Buna seara In data de 08.09.2014 am suferit o artroscopie la genunchi dupa o ruptura de menisc.Medicul care m-a operat mi-a spus ca imi poate da maxim 5 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prelungit insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti cate zile de concediu medical am dreptul sa primesc, avand in vedere faptul ca am luat 90 de zile de la specialist, si 90 de ... (vezi toată discuția)